Офіцер з позивним «Ніжний»

Кременчук знов у жалобі. На Донбасі загинув 32-річний командир 34 мотопіхотного батальйону Станіслав Душа, мобілізований до лав Збройних сил України 4 травня 2015 року. Він був кадровим військовим, закінчив Севастопольський військово-морський інститут ім. Нахімова, проходив службу в Феодосії та Севастополі. Однак  коли в Україні почали скорочувати війська, то повернувся до рідного Кременчука, де народився й закінчив гімназію № 5. Швидко перекваліфікувався й зайнявся будівельним бізнесом. Друзі запам’ятали Стаса як життєрадісну й оптимістично налаштовану людину, з тонким почуттям гумору. Він із ніжністю ставився до усього живого на землі, тому військові побратими дали йому позивний «Ніжний». Так сталося, що машина, у якій їхав Станіслав з водієм і солдатами, підірвалася на міні. Загинув тільки він один, інші отримали поранення та контузії. Без чоловіка залишилася молода дружина, без батька – трирічна донечка.
Традиційно кременчужани зустрічали свого героїчного земляка ще на в’їзді до міста. Автоколона зі ста автомобілів, прикрашених державною символікою, супроводжувала катафалк вулицями міста аж до першої лікарні. Цей траурний маршрут, на превеликий жаль, уже добре відомий мешканцям міста, тож люди різного віку у великій жалобі ставали на коліна й молилися за упокій душі полеглого Героя.
У міському Палаці культури відбулося прощання зі Станіславом Душею. Провести Героя в останню дорогу прийшли представники влади, друзі, однокласники, колеги, товариші по службі, співгромадяни. Після прощання процесія рушила до Свято-Миколаївського собору, де відбулася панахида. Поховали Станіслава Душу на Свіштовському кладовищі в секторі Героїв АТО. Вічна йому пам’ять.

Олег КОРСУН
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.