Успіхи на “домашньому” чемпіонаті

Удруге в Хоролі проходив чемпіонат країни з велосипедного спорту – маунтенбайку (гонки тріал). Велотріал полягає в подоланні природних або штучних перешкод на велосипеді. Зародився в кінці 1970-х – на початку 1980-х років у Іспанії. Нині основні центри цього виду спорту – Франція, Іспанія, Англія, Бельгія, Німеччина тощо.
На околиці Хорола поруч з автомагістраллю Київ–Харків завдяки ентузіазму приватного підприємця Олександра Крата за його власні кошти споруджена спортивна база європейського типу, аналогів якої в державі немає.  Тому саме тут  Федерація велосипедного спорту провела чемпіонат України з велотріалу. На змагання прибули 24 учасники з різних регіонів.
Протягом дня тривали поєдинки в категоріях “Еліта”, “Юніори”, “Експерти”, “Любителі”, під час яких проведено два кола кваліфікаційних заїздів. У категорії “Еліта” чемпіоном України став хоролець Владислав Крат, в “Юніорах” перемогу здобув Максим Вдовиченко з Одеси. Спортсменам вручені кубки, грамоти Федерації велоспорту та чемпіонські майки. Віце-чемпіонами стали Владислав Черниш (Харків) та Дмитро Білозерський (Бровари Київської області). Треті місця у згаданих категоріях зайняли Ян Соколовський (Рівне) та Володимир Сила (Одеса).
В категорії “Експерти” призові місця посіли Віталій Сус (Тернопіль), Сергій Кравченко (Київ), Олексій Малинівський з Комсомольська; в категорії “Любителі” перше місце виборов комсомольчанин Сергій Ігнатов, друге – Володимир Павловський (Тернопіль), третє – Данило Головащук (Київ). Переможці відзначені почесними трофеями.
Генеральним спонсором змагань виступило ПАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” при підтримці керівників СТОВ “Мусіївське” – депутата обласної ради Михайла Стеценка, СВК “Перемога” – Анатолія Пасюти та інших благодійників.

Анатолій ОЛІЙНИК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.