Полтавщина: кількома абзацами

Комсомольськ привітав металургів
У великій залі Комсомольського палацу культури і творчості пройшли урочистості з нагоди Дня металурга – професійного свята переважної більшості городян. Комсомольчан привітали народний депутат України Костянтин Жеваго, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, голова правління ВАТ “Полтавський ГЗК”, депутат обласної ради Віктор Лотоус, заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло, міський голова Комсомольська Сергій Супрун. Колектив Полтавського ГЗК, який славиться трудовими династіями та традиціями, отримав у подарунок ікону Володимирської Божої Матері. Працівникам галузі були вручені почесні відзнаки. Художні колективи палацу культури і творчості подарували героям дня святкову концертну програму.
Реагування на виклики сьогодення
Відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння між представниками Програми розвитку ООН та Полтавської обласної державної адміністрації щодо реалізації в області проекту “Швидке реагування на соціальні та економічні виклики внутрішньо переміщених осіб в Україні”, який фінансується Урядом Японії.
Від Полтавщини Меморандум підписав заступник голови ОДА Роман Товстий, від ООН – директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстр. Вони наголосили на готовності у рамках реалізації проекту допомогти переселенцям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Донбасі.
Після підписання Меморандуму відбувся “круглий стіл” на тему “Нові можливості для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в Полтавській області”.  Учасники зібрання презентували своє бачення шляхів вирішення проблем. Зокрема керівник проекту Руслан Федоров назвав ключові напрямки діяльності фундації: створення робочих місць; підтримка самозайнятості та розвитку малого бізнесу серед переселенців; надання психологічної, соціальної та юридичної допомоги переселенцям; допомога урядовим інституціям у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а також проведення заходів, спрямованих на розвиток соціальної згуртованості між ВПО та членами приймаючих громад.
Загалом зазначений Проект реалізується у 8 областях України. Сума допомоги Японії в рамках проекту – 6 мільйонів доларів.
Відзначено ветерана поштової галузі
За особистий внесок у розвиток галузі, підвищення якості обслуговування населення оголошено подяку генерального директора УДППЗ “Укрпошта” начальнику відділення поштового зв’язку села Ставкове Зіньківського району Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта”, ветерану праці Тамарі Мальченко. Їй вручено Почесну грамоту з нагрудним знаком “Почесна відзнака” УДППЗ “Укрпошта” та грошову премію.
Урочисте нагородження в актовому залі Зіньківського центрального відділення поштового зв’язку провів директор Полтавської дирекції “Укрпошти” Микола Хоменко. Після цього відбулася виробнича нарада, на якій зокрема Тамара Мальченко поділилася досвідом роботи. А це – найбільша кількість реалізованих відповідних послуг.
– Дякую колективу однодумців та долі, що привела мене 25 років тому в галузь поштового зв’язку, – сказала, звертаючись до присутніх, Тамара Мальченко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.