Вулиці отримають нові назви

У  Кременчуці активно взялися виконувати Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Незабаром на розгляд сесії міської ради буде винесено перелік вулиць, що підлягають перейменуванню відповідно до закону про декомунізацію. Наразі в списку – 105 пунктів. Міській комісії з питань найменувань об’єктів, увічнення пам’яті видатних діячів і подій вдалося дійти консенсусу  після доволі тривалих дебатів. Зокрема після обговорення з цього списку були вилучені вулиці Аврори, Кронштадтську, Революціонерів і Піонерів. На думку членів комісії, такі назви не є символами тоталітарного режиму. А от стосовно вулиць Плеханова, Патріса Лумумби, Карла Маркса, Карла Лібкнехта та деяких інших комісія вирішила направити листа до Українського інституту національної пам’яті з проханням надати роз’яснення стосовно того, чи підлягають ці назви дії вищезазначеного закону.
Не увійшли до списку на перейменування і вулиця 40-річчя ДАІ та вулиця Московська. Члени комісії вирішили повернутися до питання зміни цих назв у разі надходження пропозицій безпосередньо від мешканців. Також кременчужанам запропоновано долучитися до процесу обговорення перейменування задля того, щоб  зробити його якомога демократичнішим.
За інформацією сектора з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, такі пропозиції вже надходять. Вони  різні, а інколи – й досить несподівані.

Антон Писарчук
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.