Розглянуто питання паливно-енергетичного комплексу та екології

Під головуванням Олександра Залужного відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. У зібранні взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій.
Депутати проаналізували матеріали щодо погодження отримання підприємствами без проведення аукціонів спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку ділянок родовищ підземних питних вод, нафтогазоносних надр, надання гірничого відводу для розробки родовища піску.
Представники видобувних підприємств розповіли про діяльність своїх підприємств, участь у розбудові соціальної інфраструктури територій, на яких проводиться видобуток корисних копалин.
Враховуючи виконання договірних зобов’язань підприємств на фінансування соціальних програм, відповідні проекти рішень було погоджено та рекомендовано внести на розгляд сесії обласної ради.
Блок питань щодо погодження отримання без проведення аукціону спеціального дозволу ПАТ “Укргазвидобування” на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ з подальшим видобуванням нафти, природного газу, супутніх корисних копалин загальнодержавного значення, комісія рекомендувала винести на розгляд наступного засідання після доопрацювання. Комісія вирішила додатково вивчити питання щодо готовності ПАТ “Укргазвидобування” виконувати договірні зобов’язання підприємства на фінансування соціальних програм. Рекомендовано, зокрема, облдержадміністрації опрацювати питання щодо освоєння близько 17 мільйонів гривень, які ПАТ “Укргазвидобування” планує спрямувати на ремонт доріг.
У ході засідання депутати також розглянули питання про заходи, вжиті товариством з обмеженою відповідальністю “Сільські традиції”, щодо покращення екологічної ситуації у селищі Білики Кобеляцького району за місцем розташування свинокомплексу підприємства після погодження отримання без проведення аукціону спеціального дозволу товариством на дослідно-промислову розробку ділянки родовища підземних питних вод. Констатувалося, що конфлікт інтересів між підприємством та територіальною громадою досі не розв’язаний. Громада вимагає повного та своєчасного виконання договірних зобов’язань підприємством щодо будівництва водогону і забезпечення норм екологічної безпеки у селищі.
Наразі це питання залишається відкритим. З метою детального вивчення даної проблеми комісія вирішила провести у селищі Білики виїзне спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, екології й раціонального природокористування за участю відповідних контролюючих органів.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.