“Прагнемо мирного неба в єдиній державі”

«Я  люблю свою країну!» – таку назву мав цьогорічний проект «Ми – клас!». Захід кілька років поспіль серед учнівської молоді Кременчука проводить громадська організація «Рідне місто» при підтримці Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра», почесним президентом якого є депутат обласної ради Володимир Матицин. Для участі у проекті необхідно було надати фотозвіт і розповідь про участь класу в заходах з нагоди пам’ятних та визначних дат України, в екскурсіях по рідному краю, благодійних акціях. Як і завжди, на конкурс надійшло чимало цікавих робіт. Щочетверга кращий клас тижня вирушав на гру в боулінг-центр. Журі визначило переможця. Ним став 11-Б клас ЗОСШ І–ІІІ ступенів № 1. Нагорода – екскурсія до міста Чигирина на Черкащині – гетьманської столиці козацького лицаря Богдана Хмельницького. Ще в лютому цього року, дізнавшись про старт проекту, одинадцятикласники одні з перших надіслали заявку на участь. Здобули перемогу у відбірковому етапі, дійшли до фіналу й отримали головний приз проекту.
Учні брали участь у багатьох акціях на підтримку воїнів АТО та вимушених переселенців із Донбасу й Криму, виготовили бойову мішень і плели маскувальні сітки для бійців. Під час акції «Діти Кременчука – дітям Слов’янська» збирали теплі речі та канцтовари вихованцям школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, батьки яких загинули в зоні АТО в Миколаївці Слов’янського району Донецької області.
– Усе, що робили, – це не заради «галочки». Ми щиро переймаємось спільною справою – допомагаємо воїнам, підтримуємо тих, хто втратив рідних, домівку. В такий важкий для нашої держави час ми не стоїмо осторонь і усілякими способами намагаємось бути корисними країні, дуже хочемо мирного неба в єдиній державі, – зазначила староста класу Марія Задорожна.
Голова громадської організації «Рідне місто», депутат Кременчуцької міської ради Юрій Гриценко, вручаючи диплом переможця проекту, побажав молоді здійснення найсміливіших планів у дорослому житті.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.