Майбутнє старовинної споруди очима полтавців

У  Полтаві відбувся культурно-мистецький захід “АРТ-ПАРК” від “Кадетаріуму” (проекту відродження будівлі кадетського корпусу), присвячений 175-й річниці його зведення. Акція проходила в Корпусному парку, її головною метою було привернути увагу до будівлі, що перебуває зараз у жахливому стані. А ще творчі люди через “Кадетаріум” зробили вдалу спробу створення майданчика для спілкування між митцями та поціновувачами української культури, допомогли у популяризації творчого доробку місцевих художників. Учні гімназії № 13 та ЗОШ № 5 роздавали паперових журавликів – емблеми “Кадетаріуму”.
Учасником акції міг стати кожний бажаючий, таких виявилося чимало. Роботи представили у різних жанрах – живопис, графіка, фотомистецтво, гончарство, іграшка. Відвідувачів розважали музичні гурти, були організовані поетичні читання, театральні вистави, лекції на різні теми, а для школярів – настільні ігри. Атмосфера заходу дозволила дорослим і малим зануритись у вир фантазій, ідей, де кожен був творчою особистістю і відчував багато позитиву й радості, чого нам так бракує нині.
Полтавці й гості міста з фотолітопису “Велич минулих років” дізналися немало нового про старовинну будівлю і тих людей, чиї імена пов’язані з цим навчальним закладом. Цікаво, що частину фотознімків передали потомки вихованців корпусу – Бегми, Гладочникова, Липовко-Половинця та інших. Тут були показані й всі випуски Полтавського вищого зенітно-ракетного командного червонопрапорного училища імені Миколи Ватутіна, спадкоємця кадетського корпусу. Загальній ідеї слугував і концептуальний проект реновації будівлі кадетського корпусу, що представила молода проектна група “Citi lab” на чолі з Дмитром Козиренком. Розробники проаналізували стан будівлі й пропонують зробити тут культурно-просвітницький центр, що буде цікавим та корисним для громади: офіси, оглядовий майданчик над куполом, лекційні зали, творчі майстерні тощо. Таким бачать полтавці майбутнє старовинної будівлі.

Світлана ПОЛІЩУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.