Справу найжахливішої полтавської автоаварії передали до суду

Прокуратурою Полтавської області направлено до суду обвинувальний акт щодо мешканця Харкова, який 16 березня цього року, рухаючись по автодорозі Київ–Харків–Довжанський, порушив правила дорожнього руху і виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з мікроавтобусом. Про це повідомив старший прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримки державного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури Микола Стасовський. “Дії водія кваліфіковано за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження та спричинили загибель кількох осіб”, – пояснив прокурор.
Обвинувальний акт щодо найрезонанснішої дорожньої аварії на Полтавщині розглядатиме Чутівський районний суд. Державне обвинувачення підтримуватимуть співробітники прокуратури області.
Нагадаємо: автокатастрофа трапилася вранці 16 березня поблизу села Зеленківка Чутівського району. Вантажний автомобіль “DAF” під керуванням 48-річного харків’янина зіштовхнувся із зустрічним мікроавтобусом “Фольксваген”, яким керував 45-річний полтавець. Окрім водія, у маршрутці було 14 пасажирів, мешканці Полтави віком 31–69 років, переважно жінки. Усі вони їхали на ринок у Харків. У результаті ДТП загинуло 10 осіб, ще 4 отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. У зв’язку з трагедією наступного дня у Полтаві оголосили день жалоби.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.