Нещасливий день

Одразу дві трагічні дорожні пригоди зафіксовані на полтавських дорогах протягом одного дня.
Так, 28 червня близько 10-ї години ДТП сталася на 66-му кілометрі автодороги Лубни–Миргород–Опішня, поблизу села Великі Сорочинці Миргородського району. Автомобіль “ГАЗ” (молоковоз), яким кермував 19-річний мешканець Шишак, при виїзді з другорядної дороги на головну допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ”, за кермом якого був 34-річний водій.
У результаті ДТП пасажири легковика – 36-річний чоловік та
85-річна жінка – загинули на місці події. Обох водіїв та 56-річну пасажирку “ВАЗа” з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості госпіталізовано до Миргородської центральної районної лікарні.
За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі кількох осіб). Винуватцю загрожує ув’язнення строком від
5 до 10 років, йдеться у повідомленні Миргородського міськвідділу УМВС України в Полтавській області.
А близько 20-ї години того ж дня масштабна аварія сталася на 292-му кілометрі автодороги Київ–Харків у Решетилівському районі. За попередньою інформацією ДАІ, позашляховик “БМВ-Х5”, що рухався в бік Харкова, зіштовхнувся із попутним легковим автомобілем “Мерседес”, вдарився в попутний “КамАЗ” і з’їхав у кювет.
Унаслідок ДТП на місці події загинув 45-річний водій “Мерседеса” – громадянин-іноземець. 33-річний водій “БМВ” і троє його пасажирів – 33-річна жінка та двоє дітей 9-ти і 4-х років – отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 52-річний водій “КамАЗа” не постраждав.
Травмованих госпіталізовано до Решетилівської районної лікарні. Правоохоронці з’ясовують обставини події. Вирішується питання щодо внесення факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком 3–8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років, повідомляє УДАІ УМВС України в Полтавській області.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.