На Схід – і додому

Близько 200 міліціонерів – бійці батальйону патрульної служби особливого призначення “Полтава”, роти “Кременчук”, а також зведений загін правоохоронців УМВС України в Полтавській області – відправилися в зону проведення АТО. Вони замінять там своїх колег, котрі протягом місяця несли ратну службу. Завдання правоохоронців незмінні – охорона громадського порядку та боротьба зі злочинністю, виявлення та затримання осіб, котрі скоюють тяжкі й особливо тяжкі злочини.
Традиційно біля адмінбудівлі УМВС області зібралося чимало людей, котрі проводжали бійців у “гарячі точки” – рідні, друзі, колеги, небайдужі городяни. Серед них – і народний депутат України Юрій Бублик. Він, зокрема, подякував бійцям за те, що віддано захищають свою землю. Наголосив, що інакше і бути не може, бо для всіх свідомих українців збройний конфлікт на Сході – це вітчизняна війна. Повідомив, що його команда до допомоги військовим долучилася ще від початку антитерористичної операції. Спершу бійцям допомагали взуттям та одягом, зараз це – тепловізори, інше військове оснащення.
Зі своїми подарунками до правоохоронців прийшли вихованці дитячого садка №14 “Теремок” та учні Полтавського багатопрофільного ліцею №1.
Священик Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ КП отець Юрій прочитав молитву солдата та окропив усіх свяченою водою.
Як розповів журналістам начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех, правоохоронці нестимуть службу у двох місцях дислокації. Ці території на даний час перебувають у складній ситуації, там відбуваються зіткнення з ворогом. Обстріли у сукупності зі складними погодними умовами завдають неабияких труднощів навіть для доставки бійцям продуктів харчування та питної води. “Але ми намагаємося вирішувати усі принципові питання забезпечення бійців. Згідно з розпорядженням міністра внутрішніх справ України керівники УМВС проводитимуть регулярні інспекції точок дислокації правоохоронців. Ми безпосередньо на місці допомагатимемо розв’язувати проблеми, які виникають”, – зазначив Олег Бех. (Днями очільник УМВС області повернувся з-під Широкиного Донецької області, де дислокуються бійці спецпідрозділу “Полтава”. – Авт.).
Наступного дня Полтавщина зустрічала своїх героїв – правоохоронців, котрі після місяця серйозних випробувань у зоні проведення АТО повернулися на рідну землю. Їх зустріли родини, друзі, колеги. Під час шикування на плацу біля будівлі УМВС 40 правоохоронцям урочисто вручили посвідчення учасників бойових дій. Загалом такий статус мають 360 правоохоронців з Полтавщини.
А далі були обійми, сльози радості на очах рідних, дружні міцні рукостискання колег… Захисники повернулися додому. Стомлені, але з цілковитою впевненістю у важливості своєї місії – захисника Батьківщини.

Олена ІГНАТЕНКО
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.