Сини відходять у вічність…

Кременчужанин Юрій Невідничий удруге одягнув військову форму у 45 років – у серпні 2014-го пішов добровольцем на фронт. Згадавши власний досвід військової служби, яку проходив у групі радянських військ у Німеччині, сержант Юрій Невідничий взявся до зброї, щоб у складі 30-ї окремої механізованої бригади відстоювати мир на рідній землі. Був водієм-механіком бойової машини піхоти (БМП), яку з любов’ю називав «Баба Таня», бо досить солідний вік мала його бойова подруга. Одначе вона була такою маневреною та міцною, що у найскрутніший момент боїв на Дебальцівському плацдармі врятувала життя багатьом українським солдатам. Уцілів тоді й Юрій. На початку квітня, через вісім місяців служби, йому надали відпустку. Повернення додому було святом для усіх рідних, друзів і знайомих. Та, відпочиваючи вдома, він просто не прокинувся. Раптова смерть настала від серцево-судинної недостатності, простіше кажучи, через відірваний тромб. Юрій Невідничий став вісімнадцятим кременчуцьким воїном, життя яких забрала гібридна війна на Сході країни.
Прощання з Героєм відбулося у міському Палаці культури. Висловити співчуття рідним і схилити голову в жалобі прийшли представники міської влади, рідні, друзі, небайдужі громадяни, у Свято-Миколаївському соборі пройшла панахида. Поховали Юрія Невідничого на Свіштовському кладовищі, у секторі Героїв АТО. Як уже стало правилом у Кременчуці, протягом усього траурного маршруту загиблого супроводжувала автоколона з українською символікою. Героя в останню дорогу проводжали мешканці міста, схиливши голови в зажурі.
На прощання прибули й однополчани Юрія Невідничого. Для них смерть бойового побратима стала справжньою несподіванкою, адже він ніколи не скаржився на здоров’я. За словами командира взводу, молодшого лейтенанта Тараса Пастущини та старшого сержанта Сергія Дорошенка, Юрій був справжнім чоловіком, не боявся говорити правду, навіть у небезпечних ситуаціях не втрачав почуття гумору. Після того, як успішно вийшли з Дебальцевого, він промовив: «Три рази стріляли по мені й не влучили. Кого вони понабирали в навідники?»
У Юрія Невідничого залишилися дружина, син Кирило та старша донька Аліна від першої дружини, яку смерть забрала ще замолоду.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.