“Ворскла” – “Металург” З – 5:0

Полтавська “Ворскла” у рамках 20-го туру на своєму полі приймала “Металург” із Запоріжжя. Футболісти почали звітне протистояння у невисокому темпі. Перший небезпечний момент стався на 11-й хвилині, коли із вигідної позиції Громов не влучив по м’ячу. За кілька хвилин Артем ударом головою намагався замкнути простріл від партнера з флангу. “Шкіряний” пролетів поруч зі стійкою володінь Старцева. На 19-й хвилині з 40-ка метрів Шиндер влучив у поперечину воріт суперника. Ще через чотири хвилини після швидкої контратаки полтавців і рикошету Ковпак відправив “смугастого” в ціль – 1:0. Після цього гості нарешті активізувалися і мали дві нагоди зрівняти рахунок. Спочатку блискуче зіграв наш воротар, відбивши потужний і прицільний удар на кутовий. А після його розіграшу нападник “металургів” ледь не влучив у порожні ворота. На 31-й хвилині після перехоплення м’яча у центрі поля “ворскляни” швидко доставили його до карного майданчика противника, і Турсунов точно пробив – 2:0.
У другому таймі запоріжці намагалися діяти активно і великими силами пішли вперед. У наших земляків з’явилися вільні зони для гострих контрнаступальних дій. І на 68-й хвилині це спрацювало. Злагоджені дії Шиндера і Ковпака призвели до третього забитого м’яча. Дубль Ковпака – 3:0. Далі, скориставшись помилкою захисту “Металурга”, відзначився і Шиндер – 4:0. Зважаючи на розгром, гості хотіли провести хоча б гол престижу, проте вони змарнували дві реальні нагоди для цього. Вкотре високу майстерність показав Богуш. А “Ворскла” свої моменти продовжила реалізовувати. На 82-й хвилині після відмінного пасу Міщенка забив Громов – 5:0.
Після матчу Василь Сачко зазначив, що ця перемога має додати його футболістам впевненості перед найважливішими і найвідповідальнішими матчами сезону, за підсумками яких і з’ясується, чи зможе команда виконати головне завдання – потрапити до зони Єврокубків.
Кольори “Ворскли” захищали: Богуш, Сімінін, Чеснаков, Даллку, Сапай (Пердута, 80), А.Ткачук, Дедечко (Скляр, 85), Громов, Ковпак (Міщенко, 79), Турсунов, Шиндер.
Після звітного поєдинку полтавці піднялися на один щабель у турнірній таблиці й посідають шосту сходинку. Наступний матч наші футболісти зіграють у суботу, 25 квітня, у Полтаві з луцькою “Волинню”.
Результати інших матчів туру: “Олімпік” – “Дніпро” – 0:5, “Чорноморець” – “Говерла” – 1:1, “Волинь” – “Динамо” – 1:3, “Зоря” – “Шахтар” – 1:4, “Металіст” – “Карпати” – 0:0, “Іллічівець” – “Металург” Д – 1:1.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.