Розглянуто сесійні питання

На базі обласної станції переливання крові, що належить до об’єктів спільної власності територіальних громад Полтавщини, відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я. Провів засідання голова комісії Михайло Виноград.
Про стан надання медичної допомоги пораненим і постраждалим учасникам АТО поінформував директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак. Станом на 14 квітня на території області надано медичну допомогу 736 військовослужбовцям, які отримали вогнепальні поранення, мінно-вибухові травми, інші ушкодження, захворювання. Медобстеження бійців на діагностичному обладнанні та лабораторні дослідження проводилися безкоштовно. До підвідомчих закладів в області за медичною допомогою звернулися 190 учасників АТО, з них 151 госпіталізовано, 39 надано амбулаторну допомогу. Із 832 демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО – 159 потребують медичної допомоги, 110 проходять обстеження та стаціонарне лікування, 208 отримують психологічну допомогу. Цю інформацію взято до відома.
Комісія розглянула та підтримала проекти обласної Програми забезпечення санітарним автотранспортом центральних районних лікарень, міських лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, об’єднаного автогосподарства закладів та установ охорони здоров’я Полтавської області на 2015–2017 роки; обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015– 2018 роки. Рекомендовано внести їх на розгляд сесії обласної ради.
У порядку контролю депутати заслухали та взяли до відома інформацію про виконання рекомендацій спільного засідання постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та з питань соціального захисту населення щодо досвіду надання хоспісної допомоги в Оржицькому районі та його запровадження в області, а також заслухали ряд звернень до комісії.
Депутати розглянули стан роботи служби донорства в області та перспективи її розвитку. Як наголосив Віктор Лисак, лікувальні заклади в повному обсязі забезпечені якісними та інфекційно безпечними компонентами крові. Учасники виїзного засідання оглянули матеріальну базу обласної станції переливання крові, поспілкувалися з медичними працівниками та донорами.
***
Під головуванням Валерія Капленка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. У роботі зібрання взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови облради Володимир Марченко.
У порядку контролю депутати заслухали та взяли до відома інформацію заступника начальника відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби головного управління юстиції в області Ірини Пінчук про стан державної реєстрації права оренди земельних часток (паїв) сільськогосподарськими підприємствами області. Так, на 1 квітня 2015 року зареєстровано 93677 прав оренди земельних ділянок. Порівняно з 2013 роком це більше у понад 4 рази. Депутати звернули увагу на те, що що вартість реєстрації права оренди земель у нотаріуса у декілька разів перевищує вартість відповідної послуги в державних органах.
Про стан виплати орендної плати за використання земель власникам земельних часток (паїв) за 2014 рік поінформував виконуючий обов’язки начальника головного управління Держземагентства в області Костянтин Кухаров. Зокрема наголошено, що середній показник орендної плати за використання земель власників земельних часток (паїв) в області становив 1119 гривень за гектар рільних земель, або 4,9 відсотка визначеної вартості земельної частки (паю), це більше на 110 гривень у порівнянні з 2013 роком. Інформацію взято до відома.
Комісія підтримала звернення депутатського корпусу Козельщинської районної ради щодо необхідності ліквідації непрозорих і корупційних схем при виділенні головуправлінням Держземагентства в області земельних ділянок сільськогосподарського призначення (виділення земельної ділянки колишньої біофабрики).
При розгляді клопотання Павлівської сільської ради Машівського району щодо законності укладення та реєстрації договору оренди земельної ділянки між головуправлінням Держземагентства і місцевим мешканцем управлінню рекомендовано у подальшому враховувати думку органів місцевого самоврядування.
Депутати розглянули питання про підтримку обласної програми сільськогосподарської дорадчої діяльності та рекомендували департаменту фінансів облдержадміністрації виділити на це 300 тисяч гривень.
***
23 квітня за участю керівників облради відбулися засідання постійних комісій обласної ради: з питань бюджету та управління майном; з питань житлово-комунального господарства; з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери. Розглянуто сесійні питання.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.