Призовники з Полтавщини поповнили лави Української армії

Третій тиждень триває відправка солдатів строкової служби до лав Збройних сил України. Загалом протягом весняного призову до армії буде призвано 900 юнаків з Полтавщини. Наразі вже більше 3 тисяч майбутніх солдатів пройшли відбір у медичних призовних районних та міських комісіях. Це 43 відсотки із числа тих мешканців області, які підлягають виклику на комісію. 543 мешканці з Полтавщини вже зараховані у військові підрозділи Збройних сил України та інших силових структур.
Днями відбулася чергова відправка солдатів строкової служби до війська. Традиційно проводи пройшли урочисто.
22-річного Олександра із Диканьки приїхала проводжати вся родина. “Звичайно, хвилюємось і переживаємо за нього, – каже мама призовника Галина. – Йому зараз 20 років. Єдиний син. Має донечку. Але за повісткою йде служити. Дивлячись на нинішню ситуацію в країні, дуже хвилюємося, як складеться служба, але хочеться вірити, що все буде добре. А я, мама, вболіваю дуже”.
Ярослав Калабін із Глобиного говорить, що до служби готувався заздалегідь, щойно отримав повістку, рішення було прийнято одразу: “Хочу стати справжнім воїном, захисником своєї країни”. Артур Гонтар із Кременчука зізнається, що до призовної дільниці прийшов свідомо, не чекаючи повістки з військкомату: “Я вважаю, що маю виконати свій обов’язок перед Батьківщиною. А якщо служба проходитиме успішно, можливо, залишуся служити за контрактом”.
Ці та інші призовники з Полтавщини проходитимуть військовий вишкіл у підрозділах Збройних сил України в Києві, Мелітополі, Чугуєві, Балаклеї, у частинах Нацгвардії у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі та інших містах.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький наголосив, що найвищий обв’язок та честь кожного чоловіка – вміти захищати свою землю.“Солдати з нашої області завжди з честю виконували свій обов’язок. Гордо несіть звання воїна Збройних сил України, будьте мужніми та хоробрими”, – зазначив він.
Про свій армійський і фронтовий досвід розповіли ветерани Великої Вітчизняної війни, полковники Олександр Заікін та Семен Рябошапка. Голова ГО “Братерство учасників АТО Полтавщини” Віталій Турпітько побажав майбутнім захисникам мужності, терпіння, витривалості. Мама новобранця Оксана Зозуля прохала синів частіше писати і телефонувати додому. “Для нас ви – діти. Пам’ятайте: куди б не привела вас доля, вдома на вас чекають батьки, які вклали у вас свою душу і своє життя. Не забудьте присилати звістки рідним, дати знати, що у вас все добре”.
Новобранців окропив святою водою архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір, вручив їм Горбанівську ікону Божої Матері. “В першу чергу намагайтеся думати про свого товариша, й тоді все буде добре, а ваша служба залишиться в пам’яті як кращі роки життя. Ви станете мужніми дорослими чоловіками, готовими і морально, і фізично захищати Батьківщину”, – сказав владика Федір.

Олена ІГНАТЕНКО
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.