Великодня виставка й обереги для бійців

Учасниці гуртка “Українські вечорниці”, що діє на базі бібліотеки-філії №7 Полтавської міської централізованої бібліотечної системи, представили виставку пасхальних яєць, інших виробів за мотивами найбільшого християнського свята “Світ живе Великоднем”.
– Це не просто писанки – кожен орнамент щось символізує. Скажімо, дубове листя свідчить, що наш народ міцний, як дуб, – пояснює одна з найактивніших учасниць бібліотечного гуртка Людмила Калинюк.
Представлені на виставці й композиції, зроблені з гілок звичайної верби із застосуванням шпагату, прикрашені квітами з мішковини. Для виготовлення інших використані гілочки гнучкої верби.
Великодня виставка – барвиста і весела, адже в ці дні, попри всі виклики часу, світ живе Великоднем. Одразу після її презентації учасниці гуртка “Українські вечорниці” разом із завідувачкою бібліотеки-філії №7 Людмилою Заливчою, яка веде гурток, стали виготовляти вузлові лялечки-травнички (з духмяним зіллям усередині) для бійців АТО. Такі подарунки гуртківці робили не раз. Людмила Калинюк розповіла, що була схвильована до сліз телевізійним сюжетом із фронту, в якому боєць на запитання журналістки, чи не страшно на війні, сказав: “А у нас є обереги”. І дістав з кишені лялечку-травничку з тих, які виготовили в полтавській бібліотеці й передали на передову учасниці гуртка “Українські вечорниці”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.