… У шелесті дерев, у пам’яті нащадків

Багатолюдно було неподалік автодороги Полтава–Олександрія, на межі Нових Санжар із Лелюхівкою. Саме тут закладено парк, який нагадуватиме про мужність і героїзм наших земляків – борців за свободу й незалежність України. Деревця посадили голова обласної державної адміністрації Валерій Головко, керівники району, представники трудових колективів, гості з районів. Парк освятив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
Не менш урочисто пройшло й відкриття пам’ятного знака на честь Героїв Небесної Сотні. Обвуглені шини, вогняна стела, з якої увись здіймається птах, що символізує безсмертя героїв. Імена й портрети загиблих, свічки пам’яті… Серед численних ескізів було вибрано саме цей, і реалізували його місцеві майстри Віталій Тищенко та В’ячеслав Кривоніс.
Владика Федір після освячення знака, звертаючись до присутніх, нагадав біблейську мудрість про те, що полеглі захисники віри й Вітчизни своєю смертю перемагають зло. Як зазначив народний депутат України Андрій Река, це перший на Полтавщині подібний пам’ятний знак.
– Обов’язок кожного з нас – довести, що недаремно гинули на Майдані борці за свободу і краще життя. Впевнений: кожен, хто проходитиме біля цього святого місця, відчуватиме свою відповідальність перед Героями Небесної Сотні, перед Україною, – наголосив Валерій Головко.
Прозвучали вірші, урочисті слова. До пам’ятного знака лягли гірлянди і живі квіти.

Петро Жаботинський
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.