До уваги власників плавзасобів

У  зв’язку з початком нерестового періоду, який триватиме цьогоріч із 1 квітня по 9 червня, в акваторії ландшафтного заказника загальнодержавного значення “Сулинський” оголошується особливий режим. Він передбачає заборону проїзду транспорту, перебування сторонніх осіб, використання природних ресурсів.
Рішенням 16-ї сесії обласної ради VI скликання від 23 травня 2013 року затверджені Правила користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах Полтавської області. Відповідно до постанови на всіх озерах, ставках, водосховищах (крім Кременчуцького та Дніпродзержинського), а також на середніх і малих річках на території Полтавської області рух маломірних суден із механічною тягою заборонено протягом року. Поза нерестовим періодом дозволяється пересування весловим суднам, які пройшли технічний огляд і зареєстровані в Держінспекції судноплавного нагляду. Нагадуємо, що маломірним судном також вважається несамохідне судно (гребні човни вантажопідйомністю 100 і більше кілограмів, байдарки – 150 і більше кілограмів та надувні судна – 225 і більше кілограмів), які належать громадянам. Судновласники зобов’язані зареєструвати судна упродовж десяти днів від їх отримання, купівлі, побудови або за інших обставин придбання права власності. Для реєстрації плавзасобів, на які не збереглися документи, додається довідка від виконкому місцевої ради за місцем проживання про придбання такого судна, підтверджена не менш ніж двома свідками. Реєстрація маломірних суден здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.1997 р. №1069.
Річка Сула належить до категорії середніх річок і має водозбірну площу басейну 14,2 тисячі квадратних кілометрів. Тож, щоб уникнути неприємностей і непорозумінь, радимо власникам плавзасобів в установленому законодавством порядку пройти реєстрацію у відповідних державних установах, а на період нересту риби всі плавзасоби зберігати за межами Сулинського заказника, інших нерестовищ.

Оксана КУЛИНИЧ
Заступник начальника Сулинського басейнового відділу охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.