“Повертайтеся живими. Ми чекаємо на вас”

– Он наш тато стоїть. Там, біля прапора, бачиш? – запитує молода мама маленького синочка.
Вони разом прийшли до адмінбудівлі УМВС України в Полтавській області, щоб провести свого і нашого захисника у зону проведення антитерористичної операції. У рамках чергової ротації понад 200 правоохоронців із Полтавщини відбули на буремний Схід відстоювати цілісність України та мир на її теренах.
Настрій у чоловіків бойовий, встигають підбадьорити одне одного й рідних.
– Їду в зону АТО вже втретє. Там стоїмо на блокпостах, патрулюємо міста, інколи проводимо “зачистки” населених пунктів, затримуємо шпигунів, терористів, боронимо нашу державу, – говорить боєць батальйону спецпризначення “Полтава” Дмитро.
Його побратим по батальйону Олександр розповідає:
– Також наше завдання – охорона громадської безпеки, стратегічних об’єктів, друга й третя лінії оборони. На Донбас їду вже не вперше. Воюю майже рік, відразу після Революції Гідності – на Схід.
– Це перша моя ротація. Хвилююся трохи, проте переконаний: усе буде добре. Відправляюся із бойовим настроєм, – зазначає боєць батальйону “Полтава” Іван. – У країні нині проходить демобілізація, тож потрібно міняти хлопців, які на передовій протистоять ворогу. Багато моїх знайомих також захищають Україну, всі добре підготовлені.
Окрім бійців батальйону спеціального призначення “Полтава”, змінити своїх побратимів на Сході вирушили бійці роти патрульної служби міліції особливого призначення “Кременчук” і спеціального підрозділу міліції. Ротація 30-денна. Тож через місяць чоловіки мають повернутися додому.
Начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех подякував правоохоронцям за службу й закликав їх із честю виконати свій обов’язок і повернутися живими.
– Бійці нині забезпечені необхідним спорядженням. Дякую волонтерам, церкві, спонсорам. Після подій у Дебальцевому виникла проблема із функціонуванням радіостанцій для особового складу, оскільки мобільними телефонами там користуватися заборонено. Вирішуємо питання з оновленням транспорту. Зробимо все необхідне, щоб розв’язати нагальні проблеми, – зазначив Олег Бех.
– Ви пройшли гарну підготовку і, впевнений, виконаєте поставлені завдання. Бажаю усім, щоб повернулися живими та без жодної втрати, – звернувся до бійців керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь. – Дух патріотизму зростає. Щодня більше бажаючих захищати Батьківщину. Облдержадміністрація надає українським воїнам допомогу. Ми співпрацюємо з командирами, допомагаємо з транспортним забезпеченням, продуктами харчування.
Прийшли підтримати захисників Вітчизни і учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського. “Ми пишаємося вашою мужністю та сміливістю. У цей грізний час ви оберігаєте наше життя, захищаєте мир, єдність і незалежність України. Сподіваємося, перемога прийде скоро. Повертайтеся живими. Ми чекаємо на вас”, – звернулися ліцеїсти до бійців, подарували їм малюнки, Державні прапори, пов’язали синьо-жовті стрічки. Волонтери Полтавського батальйону небайдужих, діти, батьки і педагоги навчальних закладів міста передали воїнам обереги.
Представники духовенства на чолі з архієпископом Полтавським і Кременчуцьким УПЦ КП Федором прочитали молитву, благословили захисників Вітчизни та окропили їх святою водою, вручили зображення чудотворної Горбанівської ікони Пресвятої Богородиці, заступниці Полтавської землі.
Рівняння на Державний прапор, виконання Гімну України, обійми, поцілунки і – на війну. Посивілі та юні, ті, хто їде вперше, й загартовані в боях, повертайтеся живими і без втрат, нехай береже вас Господь.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.