Офіцерський і синівський обов’язок виконав сповна

Кременчук знов у жалобі. В останню дорогу громада міста провела 36-річного Олексія Боріщака. Він загинув ще в серпні минулого року під Іловайськом. Однак довгий час вважався зниклим безвісти. Аж доки у лютому не вдалося ідентифікувати останки полеглого захисника Вітчизни за аналізом ДНК родичів. Спершу поховали Героя на Алеї Слави у Дніпропетровську як безіменного. Після того, як провели ексгумацію, останки загиблого майора ЗСУ Олексія Боріщака родичі вирішили перевезти до Кременчука, де він народився і де мешкає його родина.
Кременчужани зустрічали свого Героя по усьому шляху слідування трагічного “вантажу 200”. Відразу ж на в’їзді в місто до ритуального автомобіля долучилася чимала автоколона, прикрашена прапорами України та Кременчука. Далі на вулицях процесію зустрічали сотні кременчужан. Серед них були й студенти залізничного технікуму, який свого часу закінчив Олексій. У нього залишилися мама, дружина та 10-річна донька.
Прощання з Героєм проходило у міському Палаці культури. Сотні громадян прийшли з квітами та молитвами, щоб низько вклонитися відважному захиснику рідної землі. Потім процесія рушила до Свято-Миколаївського собору, де відбулося відспівування покійного.
Поховали Олексія Боріщака на Свіштовському кладовищі Кременчука. Вічна йому пам’ять і Царство Небесне.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.