Вимогу про зупинку проігнорував

В  автоаварії поблизу обласного центру загинули інспектор ДПС ДАІ та громадський активіст. Правоохоронець ніс службу разом із колегами та представниками громадськості на блокпосту “Копили” Полтавського району. ДТП спровокував водій автомобіля “LAND ROVER”, який проігнорував вимогу про зупинку. Порушника стали переслідувати двоє активістів на власному автомобілі “Toyota Corolla” та інспектор ДПС, а також екіпаж ДАІ на службовому авто.
Під час руху водій автомобіля “LAND ROVER” допустив зіткнення з автомобілем “Toyota Corolla”, після чого іномарка зіткнулася з вантажівкою “МАЗ-54323” під керуванням 51-річного мешканця Харкова.
У результаті автоаварії 22-річний інспектор ДПС, лейтенант міліції, та 48-річний полтавець, які перебували в легковику, загинули на місці. 39-річний водій автомобіля “Toyota Corolla”, мешканець Полтавського району, з тілесними ушкодженнями доставлений до обласної клінічної лікарні. Водій “LAND ROVER” так і не зміг пояснити, чому не зупинив своє авто на вимогу правоохоронців. Заборонених предметів у салоні його транспортного засобу не виявлено.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років.

УДАІ УМВС України
в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.