Використання бюджетних коштів – під контроль громади

Загальний обсяг минулорічного обласного бюджету склав близько 3,5 мільярда гривень, з яких майже 90 відсотків було спрямовано на реалізацію соціальних програм, констатував директор департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка. Він разом з головними розпорядниками коштів представив публічний звіт про виконання бюджету за 2014 рік перед Громадською радою при ОДА.
Присутніх на зібранні в першу чергу цікавило, наскільки ефективно використовувались кошти, виділені зокрема на підтримку армії та учасників АТО (близько 5 мільйонів гривень), скільки мешканців області мають право на отримання субсидій на комунальні послуги тощо.
Як зазначив Павло Кропивка, кошти, спрямовані на забезпечення армії, використано за призначенням, про що є інформація на офіційному сайті ОДА. Щодо субсидій, то ці статті захищені державою, заборгованості з їх виплат не було. А субвенція з Держбюджету на комунальні послуги торік склала 272,4 мільйона гривень. Також констатувалося, що майже 50 відсотків обласного бюджету торік було спрямовано на сферу охорони здоров’я.
Учасники зібрання наголошували на відсутності аналізу ефективності використання коштів. Насамкінець голова Громадської ради при ОДА Володимир Голуб запропонував, аби кожне управління чи департамент окремо більш широко висвітлювали свою діяльність на офіційних порталах – з тим, щоб громадськість знала, на які потреби використовувались бюджетні кошти.

 Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.