Наближаючи такий жаданий мир

КОЖЕН житель, кожне підприємство чи установа Диканського району намагаються зробити посильний внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави, підтримати воїнів у зоні АТО морально і матеріально, наблизити такий жаданий для всіх нас мир. Вагомою є допомога Збройним силам України, яку надають сільгоспформування району, зокрема ПАФ “Подоляка” (директор – Олександр Подоляка). Ця агрофірма на потреби армії передала автомобілі САЗ-3507 і “Шевроле Нива”, закупила 50 шоломів, камуфляжні костюми, черевики, плащі-накидки, бронежилети, розвантажувальний жилет, тепловізор, постійно постачаються продукти харчування.
Згідно з Указом Президента України “Про часткову мобілізацію” ПАФ “Подоляка” було доведено мобілізаційний наряд про постачання на потреби армії техніки, зокрема екскаватора. Але його експлуатація без капітального ремонту виявилася неможливою. Найперше треба було замінити гідравлічну екскаваторну установку, а знайти її в продажу виявилося дуже непростим завданням. Нещодавно її було-таки доставлено з Харкова, тож закипіла робота. Бригадир тракторної бригади Володимир Семко зібрав найкращих спеціалістів. Це – інженер з ремонту техніки Василь Мехайлюк, екскаваторник Віктор Мошенець, токар Василь Порохнавець, зварювальник Михайло Кіріченко, трактористи Володимир Слинько, Віталій Грига, Василь Говтвяниця, Микола Піка. Робота була на контролі у генерального директора Олександра Подоляки, її ходом опікувався заступник генерального директора Володимир Москаленко. За оцінкою спеціалістів, ремонт мав тривати два–два з половиною тижні. Втім роботу було виконано у максимально стислі строки – за п’ять днів. Люди з усією відповідальністю поставилися до завдання, розуміючи, що екскаватор має надійно працювати в умовах війни, тому трудилися з ранку до пізнього вечора, без вихідних. Крім заміни установки, повністю перебрали двигун, паливну систему, радіатор, перевірили електрообладнання, замінили гуму.
Військовий комісар Диканського райвійськкомату Олексій Каланій, оглянувши капітально відремонтований екскаватор, резюмував: він повністю готовий до передачі у військову частину. Технічний засіб прибув до місця призначення.

Віктор Мошенець, Володимир Слинько, Віталій Грига, Василь Порохнавець, Василь Говтвяниця, Василь Мехайлюк, Михайло Кіріченко.

Валентина ДІДЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.