Ініціатива громад, розвиток територій

Голова обласної ради Петро Ворона і депутат обласної ради, член ради конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавщини Іван Близнюк відвідали Лохвицький район, де ознайомились з реалізацією проектів – переможців конкурсу.
Петро Ворона взяв участь в урочистій церемонії передачі відремонтованої лохвицькою громадою бойової розвідувально-дозорної машини (БРДМ) військовій частині Збройних сил України.
Ремонтні роботи тривали три місяці. Фінансову підтримку надали представники місцевого відділення “Ощадбанку”, підприємці і фермери, багато сил у спільну справу вклали лохвичани Сергій Мельник, Євгеній Жванко, Олександр Головко, Анатолій Головко, Володимир Рязанов. Петро Ворона відзначив важливу роль волонтерів, вручив почесні відзнаки обласної ради членам ремонтної бригади, що відновили техніку.
Із керівниками самоврядних органів району було обговорено участь лохвичан у конкурсі проектів розвитку територіальних громад, проектах ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, DESPRO та GIZ.
Начальник Лохвицького ресурсного центру Олександр Єсіков поінформував про виконання проектів – переможців обласного конкурсу 2013 року, зазначивши, що на капітальний ремонт будинків культури, дитсадків, реконструкцію вуличного освітлення та водопостачання громад – переможців конкурсу спрямовано 1 мільйон 400 тисяч гривень, у тому числі з обласного бюджету – 375 тисяч. У поточному році населені пункти району планують взяти участь в обласному та міжнародних конкурсах місцевих ініціатив і залучити для цього близько 2 мільйонів гривень. Петро Ворона подякував учасникам конкурсів за активну громадянську позицію, небайдужість у вирішенні проблемних питань розвитку територій та підкреслив, що на відміну від Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, який припинив проведення Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування у зв’язку із відсутністю коштів, обласна рада для стимулювання громад у нинішньому році виділила з обласного бюджету 958 тисяч гривень.
Представники обласної ради відвідали заклади, на базі яких реалізовані проекти – переможці обласного конкурсу: ДНЗ “Орлятко” та “Теремок” у Лохвиці, міський Будинок культури у Червонозаводському, дитячий садок Токарівської сільської ради, а також Токарівський психоневрологічний інтернат.
Петро Ворона також ознайомився з роботою науково-виробничого підприємства “Нафтогазсервіс” та сільськогосподарського підприємства “Зелений гай” у Гадяцькому районі, які очолює депутат обласної ради Анатолій Попельнюх.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.