Допомога ближньому

Із благословення митрополита Полтавського і Миргородського УПЦ Филипа в храмі Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії секретар Полтавської єпархії, протоієрей Михаїл Волощук передав волонтерам зібрані вірянами та священиками медикаменти. Вони призначені як для допомоги пораненим воїнам АТО, так і для лікування мирних жителів на Донбасі.
“Це не одноразова благодійна акція, яку проводить Полтавська єпархія, – розповів отець Михаїл. – Ми співпрацюємо з багатьма волонтерськими організаціями. Нещодавно зі Сходу України повернулися представники Спасо-Преображенського Мгарського монастиря, які також відвозили благодійну допомогу в зону бойових дій. Зокрема протоієрей Микола Ковальов, настоятель Свято-Вознесенського храму в Котельві, вже сам здійснив 15 поїздок з благодійними вантажами до українських воїнів та мирних жителів”.
Протоієрей Михаїл Волощук наголосив також, що головне завдання Церкви – духовна опіка, і її нині особливо потребують військові, які повернулися з АТО, та жителі Донбасу, які змушені були покинути свої домівки. Щоб вони не залишились без духовної підтримки, священнослужителі єпархії постійно відвідують поранених бійців у Полтавському військовому шпиталі та ведуть духовні бесіди з вимушеними переселенцями. В усіх храмах єпархії моляться за те, щоб не лилася людська кров і щоб в Україні настав довгоочікуваний Богоспасенний мир.

(За матеріалами Управління Полтавської єпархії УПЦ).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.