ПолтНТУ підтримує воїнів АТО

На плановому засіданні Вченої ради Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка 27 лютого 2015 року було підписано Меморандум про співпрацю університету зі 179-м об’єднаним навчально-тренувальним центром військ зв’язку.
Україна сьогодні переживає складний період у своїй сучасній історії. Йде реальна боротьба за нашу незалежність та територіальну цілісність. На передовій цієї боротьби стали наші військовослужбовці. Воїни української армії захищають наше з вами сьогодення і майбутнє наших дітей. Українські військові продовжують вести самовіддану боротьбу з терористами і бандитами. Їх стійкість, сила духу – це прояв справжнього героїзму. Викладачі та студенти університету не стоять осторонь, постійно беруть участь у благодійних акціях, зборах коштів, волонтерському русі. Новою благодійною справою за ініціативою ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка стане спільна діяльність, зазначена у підписаному 27 лютого 2015 року Меморандумі про співпрацю із 179-м об’єднаним навчально-тренувальним центром військ зв’язку.
– Я дуже вдячний за розуміння та підтримку Збройних сил ректором і колективом ПолтНТУ. Ми вже давно співпрацюємо з Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка, тому підписання Меморандуму допоможе подальшій співпраці. Коли виникла проблема щодо розміщення військовозобов’язаних, моє звернення до ректора університету одразу знайшло підтримку. Питання забезпечення наших військових усім необхідним було вирішене. Це кращий показник того, що університет не стоїть осторонь подій, що відбуваються, і будь-яка можливість надати допомогу або її використати заради загальної мети – це, мабуть, обов’язок кожного керівника, кожного громадянина. Навчально-оздоровчий комплекс ПолтНТУ “Ворскла” знаходиться поруч з нашою військовою базою, тому ми вже давно співпрацюємо, підтримуючи одне одного. Разом ми обов’язково досягнемо перемоги, – зазначив начальник 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку, полковник Ігор Міцюк.
– Наш колектив завжди готовий надати допомогу військовослужбовцям, їхнім сім’ям, рідним, дітям та близьким. Ми на благодійних засадах будемо забезпечувати підготовку дітей військовослужбовців до проходження ЗНО, надамо їм консультативні послуги за основними профільними предметами. Тих воїнів, хто вже демобілізувався з лав Збройних сил України, наш університет запрошуватиме на курси підвищення кваліфікації, де вони зможуть здобути необхідну професію. А це є запорукою більш швидкої соціальної адаптації. Діти військовослужбовців будуть мати можливість оздоровитись та навчатись у літніх школах з іноземної мови в студентському навчально-оздоровчому комплексі “Ворскла”. Співпраця передбачає використання розгалуженої спортивної бази університету та можливостей санаторію-профілакторію для фізичної реабілітації військовослужбовців і членів їхніх сімей. Наша співпраця з військовою частиною має досить довгу історію. Багато років поспіль саме в цій військовій частині приймають присягу та отримують перші військові звання студенти-курсанти, які навчаються на військовій кафедрі ПолтНТУ. Поглиблення взаємовідносин, залучення до сфери уваги не тільки воїнів, а й членів їхніх сімей – це якісно новий крок до спільної перемоги, – зазначив ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко.
Колектив Полтавського національного технічного університету і надалі буде активно підтримувати воїнів АТО.

 Прес-служба ПолтНТУ

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.