Плакали люди, тужили дзвони…

Командир зенітної батареї 15-го батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади, кременчужанин Андрій Покладов загинув у боях під Дебальцевим. Саме це військове формування було основою сектора “С” на тій пекельній ділянці фронту. Як розповів заступник командира бригади Андрій Бондар, бійці з’єднання перебували на передовій із вересня минулого року й потребували ротації. Однак командування вирішило інакше й залишило військовослужбовців без перепочинку. Стомлені фізично й психологічно, бійці, утім, не здали ворогу жодної позиції, хоча й мали значні втрати…
Про смерть кременчужанина першою дізналася дружина. Якийсь невідомий зателефонував і повідомив особливі прикмети загиблого чоловіка, який знаходиться на полі бою. Перемовини щодо передачі тіла рідним були важкими й тривалими. Та усе ж волонтерам вдалося забрати й вивезти з підконтрольної бойовикам території тіла загиблих українських військових. Спочатку їх доставили до моргу Дніпропетровська і після процедури ідентифікації дозволили забрати для поховання. Активісти автомайдану Кременчука зустрічали труну з Героєм великою колоною ще на під’їздах до рідного міста. Незважаючи на пізню пору й дощову погоду, на вулицях Кременчука стояли небайдужі громадяни з Державними прапорами й вітали відважного земляка гаслами “Герої не вмирають!” Наступного дня у міському Палаці культури відбулася церемонія прощання з Андрієм Покладовим.
Йому було 42 роки. Він закінчив СПТУ №22, потім – Криворізький авіаційно-технічний коледж, Кременчуцький інститут економіки та нових технологій, навчався в аспірантурі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, працював над дисертацією з проблем очищення води. Завжди прагнув стати висококласним фахівцем, навчався й освоював нові спеціальності. Андрій мав вагомий досвід роботи у різних галузях, працював на керівних посадах.
Попрощатися з Андрієм Покладовим прийшли більше тисячі містян, вони несли квіти й не приховували гірких сліз. Відспівували Героя в Свято-Миколаївському соборі. Укотре церковні дзвони тужили разом із людьми, проводжаючи на небо душу полеглого захисника Вітчизни. Поховали його на Свіштовському цвинтарі міста. Андрій Покладов – дванадцятий кременчужанин, який загинув за Україну на омитому кров’ю Донбасі. Вічна слава Героям!

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.