Тепло дитячих рук

Школярі та вчителі Новосанжарського району всіляко підтримують українських воїнів, які відстоюють незалежність нашої країни на східних рубежах. Ще в листопаді минулого року районний освітянський профспілковий комітет та вчителі трудового навчання започаткували акцію “Оберіг для солдата”. Сотні оберегів, виготовлених школярами, роз’їхалися по багатьох блокпостах зони АТО.
Із настанням холодів учні разом зі своїми наставниками зібрали теплі речі для бійців – шкарпетки, рукавиці, шапки, светри та шарфи. А в багатьох школах закипіла робота по виготовленню маскувальних сіток. Завдяки полузірській громаді та місцевому підприємцю Анатолієві Бабичу вдалося віднайти 80 метрів сітки, яка в умілих руках дітей перетворилася на маскувальну.
Комплекти із сіток, оберегів, солодощів і теплих речей уже передали волонтеру Юлії Солодкій учні й педагогічні колективи Лівенського НВК, Руденківської школи, вихованці та керівники гуртків районного будинку дитячої та юнацької творчості, станцій юних техніків та юних натуралістів. Долучилися до доброї справи і в Новосанжарському, Богданівському, Полузірському НВК, Соколовобалківській, Кунцівській, Старосанжарській, Лелюхівській, Нехворощанській школах.
Щоразу, передаючи гуманітарну допомогу, ми просимо запевнити бійців, що підростаюче покоління нашого району підтримує справжніх патріотів України й бажає бійцям повернутися додому з перемогою, живими та здоровими.
***
Допомогти армії – обов’язок кожного. Свою відповідальність за долю держави усвідомлюють не лише дорослі, а й юні громадяни України. Як і більшість їхніх ровесників, учні Соколовобалківської школи теж вирішили виготовляти маскувальні сітки. “Розуміючи, що земляки перебувають у небезпечній ситуації, допомагаємо їм як можемо. Чекаємо на повернення бійців додому здоровими і неушкодженими”, – під таким гаслом учні дружно взялися за роботу.
За сприяння волонтерки Юлії Солодкої було придбано нейлонову сітку – основу, а учнівський та педагогічний колективи зібрали тканину на виготовлення маскувальних сіток для військової техніки. Сітка висіла у спортивній залі школи, тому кожен учень міг взяти участь у її виготовленні.
Будемо сподіватися, що тепло дитячих рук допоможе у нелегкі часи. Багато наших дорослих співвітчизників можуть взяти приклад із дітей. Дякуємо всім небайдужим, які долучилися до цієї благородної справи.

Олександр КУЛЬЧИНСЬКИЙ
Директор Новосанжарської районної станції юних техніків, депутат районної ради
Тетяна ЗІНЧЕНКО
Педагог-організатор Соколовобалківської загальноосвітньої школи
І–ІІІ ступенів

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.