Валерій ГОЛОВКО: “Моя стратегічна ціль – поліпшення життя полтавців”

Під час особистого прийому громадян, який провів голова облдержадміністрації Валерій Головко, до керівника області звернулися близько двох десятків полтавців і мешканців області. Питання, з якими зверталися громадяни, стосувалися як їхніх особистих проблем, так і інтересів громад. Скажімо, член громадської ради при ОДА Костянтин Волков вніс пропозиції з реформування структури та роботи служб житлово-комунального господарства області, результатом якого мають стати зміна ставлення надавачів послуг до споживачів та підвищення якості самих послуг. А ще – можливість захисту прав споживачів та можливість сплати саме за обсяг використаних послуг. Кваліфікованою відповіддю Валерія Головка він задоволений і сподівається на пришвидшення процесу реформування ЖКГ.
Питання кадрових призначень у районі порушив громадський активіст, голова люстраційного комітету Лохвицького району Віталій Карножицький. Він наголосив, що й донині окремі структури району очолюють керівники, які свого часу ставили різні перепони учасникам Майдану. Не призначено поки що й нового керівника району.
– Це неприпустимо, що в районі 10 місяців відсутній керівник, – зазначив Валерій Головко. – І це не тільки в Лохвицькому районі. Дві третини районів сьогодні не мають очільників виконавчої влади. Як швидко можуть бути вирішені кадрові питання? Завершується подання кандидатур на посади голів райдержадміністрацій, але в окремих районах є дуже великі проблеми з визначенням кандидатів на посади голів РДА. Спочатку всі кандидати проходять співбесіду в облдержадміністрації, потім проходять через конкурсну комісію в Адміністрації Президента України. Я враховую абсолютно всі пропозиції громадськості. Тож є сподівання, що невдовзі ці питання в області будуть вирішені. Загалом же людина, яка претендує на посаду голови РДА, має відповідати певним критеріям моральності – це порядність, чесність, сприйняття громадою. Необхідно також мати досвід роботи, відповідну фаховість, бачення розвитку конкретного регіону.
Про надання матеріальної допомоги попросила мати доньки-інваліда, полтавка Лілія Микитась. Валерій Головко пообіцяв сприяння за рахунок можливостей медичного закладу, де лікується дитина. А от у полтавців Ольги Євтушенко та інваліда війни
ІІ групи Василя Кошовця є претензії до комунальників та міської влади, оскільки будинки, в яких вони проживають, потребують ремонту, їм же в проведенні останнього роками відмовляють, відбуваючись відписками.
– Загалом це компетенція міського голови, тож я матиму з ним розмову з приводу вирішення ваших проблем, – запевнив голова обласної державної адміністрації.
Свою допомогу щодо наповнення бюджетів усіх рівнів запропонував приватний підприємець Ігор Макаричев. Проблеми фінансової допомоги та земельні питання порушив учасник АТО з Решетилівського району Богдан Гриценко, адже в Потічанській сільській раді йому в підтримці відмовили. Тож Валерій Головко зобов’язав керівника району оперативно прозвітувати, що зроблено у плані вирішення проблем захисника Вітчизни.
Тривалий час потребує вирішення проблема Макухівського сміттєзвалища, що в Полтавському районі. З пропозиціями щодо цього звернулися до керівника області мешканці Макухівки, які вивчали досвід інших країн
у вирішенні аналогічних проблем. Йшлося й про автобусне сполучення між населеними пунктами області, інші напрямки життєдіяльності територіальних громад.
Підсумки прийому громадян підбив голова облдержадміністрації Валерій Головко:
– Питання, з якими сьогодні звернулися полтавці, не є складними для вирішення. Головне нині – бажання органів місцевого самоврядування працювати на благо людей і громад, і мій обов’язок – контролювати й вимагати від місцевої влади вирішення цих абсолютно простих питань. Скажімо, останній відвідувач, інвалід війни
ІІ групи, полтавець Василь Бірюков, розповів про жахливий стан свого помешкання. Це кричуще свідчення того, в які важкі умови життя заганяє інваліда міська влада.
Стосовно проблем роботи галузі ЖКГ, то, як зазначив очільник області, усі ці питання перебувають у площині якості життя громадян:
– Моя стратегічна ціль – поліпшення життя полтавців. Це стосується вирішення питань Макухівського сміттєзвалища, тарифів на комунальні послуги, опалення й усіх тих негараздів, про які говорили сьогодні люди. Якщо місцева влада так ставиться до людей, то я розумію, чому з цими проблемами вони приходять до мене, – вони шукають захисту. Я підставлю їм плече. Я намагатимуся зробити все, щоб вони відчули, що сьогодні в області є влада, – запевнив Валерій Головко.
Найскладніше ж, за словами голови ОДА, – зменшити навантаження на прибуткову частину бюджету кожної родини щодо сплати за комунальні послуги, оскільки це пов’язано з ціною на природний газ, впровадженням енергозберігаючих технологій тощо.
Під час особистого прийому низка відвідувачів звернулася до Валерія Головка з пропозиціями допомогти владі у вирішенні тих чи інших питань, які становлять широкий громадський інтерес. Про те, наскільки це перспективно, запитуємо у голови ОДА:
– Це абсолютно логічно. Сьогодні громадськість зобов’язана брати участь у вирішенні всіх питань, над якими працює влада різних рівнів, надто в плані підвищення якості рівня життя людей. Я абсолютно відкритий для такої співпраці й хочу, щоб наші земляки якомога ширше залучались до такої роботи, бо тільки вони самі є своєрідним барометром якості життя людей.

Людмила ДАЦЕНКО
Анна Чапала (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Коментарів до запису: 2

  1. Карножицький сказав:

    В матеріалі “опічатка”, громадський активіст, голова люстраційного комітету Лохвицького району Віталій Красножицький-правильно Віталій КАРНОЖИЦЬКИЙ!

  2. Карножицький сказав:

    Справте будьласка помилку не Красножицький,а правильно КАРНОЖИЦЬКИЙ! Дякую!

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.