Підвищена готовність полтавських рятувальників

У  середу, 28 січня, за дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка у Полтаві побував голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Мета робочої поїздки посадовця – перевірка оснащення рятувальників Полтавського гарнізону в зв’язку з переходом країни на режим підвищеної готовності й запровадженням на території Донецької та Луганської областей режиму надзвичайної ситуації. Разом із головою облдержадміністрації Валерієм Головком він у першу чергу оглянув спеціальну техніку рятувальної служби області, насамперед звернув увагу на її придатність бути використаною за призначенням. “Я проінспектував організацію роботи ДСНС у Полтавській області. Спільно з керівником області ми прийшли до висновку, що завдання, поставлені Урядом, виконуються. Робота управління ведеться дуже добре і наполегливо. Незважаючи на те, що більшість техніки Полтавського гарнізону все ж таки застаріла, завдяки зусиллям рятувальників вона цілком боєздатна”, – зазначив Сергій Бочковський.
Голову ДСНС України зацікавили новітні розробки полтавців, зокрема квадрокоптер (безпілотний літальний апарат із відеокамерою), який можна застосовувати для пошуку людей, обстеження об’єктів та осередків можливих надзвичайних ситуацій чи подій.
“Полтавщина єдина в Україні оснащена сучасним апаратом стеження, – зазначив голова ДСНС. – Крім того, тут проводять власні розробки, які можна брати за взірець всій Україні. Це, в першу чергу, – можливість інтерактивної передачі даних з оперативних пунктів управління до центрального органу в обласному центрі, а також передача до центрального апарату ДСНС”.
Окрім цього, Сергію Бочковському продемонстрували пересувні казарми, пункти обігріву та психологічного розвантаження як альтернативу наметам, а також автомобілі, обладнані для надання швидкої допомоги.
Якісне оснащення та підтримка техніки в стані готовності вимагають фінансових затрат. А тому рятувальники тісно співпрацюють із органами державної влади та місцевого самоврядування області. “У нас повна співпраця, – підкреслив голова облдержадміністрації Валерій Головко. – І все те, що представлено для демонстрації, а також відповідність особового складу вимогам повної бойової готовності, досягнуто за рахунок обласного бюджету”.
Водночас Валерій Головко зазначив, що нині в області проводиться інвентаризація об’єктів цивільного захисту. ”На сьогоднішній день на Полтавщині налічується близько 1,5 тисячі приміщень для укриття населення у разі небезпеки. Ті з них, які підпорядковані підприємствам, уже протестовані, й розроблений план заходів щодо відповідності цих споруд тим вимогам, які ставить перед нами Уряд. Виникають проблеми з приміщеннями, які знаходяться в житловому фонді, але загалом ситуацію можна вважати задовільною”, – наголосив Валерій Головко.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.