День жалоби на Полтавщині

У  пам’ять про загиблих під час теракту в Маріуполі 26 січня в Полтавській області було оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписали голова облдержадміністрації Валерій Головко та виконуючий обов’язки голови обласної ради Володимир Марченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
У день жалоби о 12-й годині на всій території області вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. На будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій приспустили Державний прапор України. Також відмінили розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесли відповідні зміни до програм теле- й радіопередач.
– Полтавська громада щиро співчуває родинам загиблих та поранених, – наголосив голова ОДА Валерій Головко. – Ми хочемо підтримати мешканців Маріуполя, адже сьогодні не може бути чужої біди: ми – єдина країна і єдина родина. Полтавці сумують з приводу загибелі невинних земляків-українців і засуджують дії російських терористів.
Учора із Полтави до Маріуполя відбув гуманітарний вантаж – ліки, продукти харчування, одяг, які зібрали полтавські волонтери, представники громадських організацій, державних установ, благодійники і підприємці.

Степан КРАВЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.