“Нехай у вас і в нас все буде гаразд!”

До приязних господарів щедрувальники ходять гуртами й запам’ятовують стежку до їхнього обійстя на довгі роки. Така святкова дружба вже давно триває між колективом Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” та вихованцями навчально-виховного комплексу “Паросток”. Цього разу ми навіть спробували підрахувати, вкотре вони завітали до нас із Маланкою та Козою. Найімовірніше, вп’ятнадцяте! Тобто чудове починання вже стало традицією, яка незмінно дарує й учасникам, і глядачам дійства безмір позитивних емоцій.
Українська щедрівка – барвиста, співуча, сипле жартами, бризкає сміхом і горнеться кожному до душі щедрістю побажань. Тепло у її зимовому колі, ніби від сонця, солодко, як від гостинців. Продовжувати такі поетичні розмірковування наші юні гості можуть довго, адже, як розповіла їхня наставниця, педагог “Паростка” Олена Ульяніч, святкові програми до Різдва Христового та Щедрого вечора є для них не тільки захоплюючою розвагою, а й пізнавальною частиною народознавчої практики, яку в закладі проводять постійно й системно, накопичуючи безцінний досвід. Той, що найміцніше єднає покоління і віки, історію і віру в майбутнє.
Утім хіба нам з колегами було до серйозних спостережень за учнівською старанністю, коли щедрувальники вмить перевтілилися у колоритних маланкарів і під закличний спів дзвіночків почали водити Козу, звеселяти циганськими витівками, ворожити на часникові й інших, несподівано підвищених до статусу магічних, дрібничках. І в кожному вимовленому дітьми пророцтві були дари щастя, удачі й миру. Яскраво лунали вони й поміж мелодіями наших правічних щедрівок, які вже багато століть прилітають в Україну на зимові свята ластівками та сивими зозулечками, приносять на крилах надії й кують добрим людям нові літа.
Колектив зорян, як і годиться, обдарував щедрувальників солодощами й, звісно ж, свіжою друкованою продукцією. Дай Бог, щоб усі сказані побажання збулися й на сторінках головного часопису області, як у дзеркалі нашого життя, щонайшвидше запанували насущні винятково для мирної України теми.

Вікторія КОРНЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.