“Косив” від армії…

Спроба відкупитися від мобілізації для 29-річного кременчужанина закінчилася тюремним терміном. Отримавши влітку повістку з військкомату, молодий чоловік вирішив уникнути служби. Він хотів вручити 13 тисяч гривень начальнику мобілізаційного відділу за те, щоб той відсторонив його від призову. Однак у приміщенні комісаріату був затриманий працівниками правоохоронних органів. Проти нього порушили кримінальну справу за дачу хабара службовій особі. Такий злочин в Україні карається позбавленням волі від 4 до 8 років.
Автозаводський районний суд Кременчука узяв до уваги усі пом’якшуючі обставини: позитивні характеристики, відсутність судимості, наявність на утриманні маленької дитини та старенької бабусі й виніс умовний термін покарання. Однак прокуратура міста такий вирок визнала занадто лояльним і подала апеляційну скаргу.
Днями колегія суддів апеляційного суду Полтавської області винесла свій вирок, вказавши на те, що відкуп від виконання свого громадянського обов’язку в період воєнних дій є досить важким злочином і вимагає більш суворого покарання. Навіть зваживши на пом’якшуючі обставини, суддівська колегія покарала хабарника позбавленням волі на два роки.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.