“Слава у вишніх Богу…”

У  перші хвилини Різдвяного вечора духовної і вокально-хорової музики, на який уже традиційно запрошує Полтавська єпархія УПЦ у Палац дозвілля “Листопад”, до вірян звернувся митрополит Полтавський і Миргородський Филип: “Будемо славити Новонародженого Христа Спасителя з великою надією, що у відповідь на наші молитви Він зішле на українську землю благословенний мир. Прошу також кожного піднести свої особисті молитви вдома, в храмі за злагоду і любов в Україні. Щоб ми відчували себе однією українською родиною, адже тільки разом нам буде легше досягти миру”.
У концертній програмі Різдвяного вечора прозвучали духовні піснеспіви, колядки, щедрівки та українські народні пісні у виконанні хорів полтавських храмів – Макаріївського кафедрального собору, мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Свято-Серафимівської церкви. Участь у єпархіальному концерті взяли також солісти й колективи обласної філармонії: народна артистка України Наталія Хоменко, заслужена артистка України Олена Білоконь, солісти Олександр Дубовий, Лідія Кретова, тріо бандуристок “Вишиванка”, камерний оркестр імені Дмитра Ахшарумова, концертний ансамбль “Чураївна”. Оплесками глядачі дякували зокрема і юним співачкам із вокальної студії “Рапсодія” Будинку науки і техніки Полтавської дирекції залізничних  перевезень.
На завершення концерту всі учасники разом виконали  “Молитву за Україну”. Владика Филип відзначив організаторів та учасників дійства подячними грамотами.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.