Розвиток, орієнтований на громаду

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” з 2008 року продуктивно діє в Україні. Полтавщина також є активним його учасником. Нещодавно стартувала третя фаза проекту, в якому візьмуть участь вісім районів нашої області та місто Комсомольськ. Як стало відомо із офіційних джерел, третя фаза проекту впроваджуватиметься протягом 2014–2018 років із загальним бюджетом 23,8 мільйона євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу. Проект також сприятиме відновленню інфраструктури в Донецькій та Луганській областях, які постраждали від військового конфлікту, а також підтримуватиме пропозиції, спрямовані на допомогу переміщеним особам із південно-східних областей.
Саме з такою пропозицією й звернулася до керівництва проекту громада Комсомольська. Мікропроектною пропозицією, попередня кошторисна вартість якої складає близько 770 тисяч гривень, передбачено виконання капітального ремонту покрівлі будівлі готелю “Славутич”. Також проектом передбачена заміна стояків каналізації з використанням пластикових труб; дерев’яних вікон та дверних блоків – на металопластикові. Такий капітальний ремонт буде виконано у 18 номерах на другому та п’ятому поверхах, у яких мешкають переселенці з Донецької та Луганської областей.
Зазначені заходи мають створити більш комфортні умови для тимчасового проживання. Проект фінансує 80 відсотків вартості ремонтних робіт. Інші 20 відсотків – це кошти міського бюджету. Як повідомили у міськвиконкомі Комсомольська, виконавцем проекту є громадська організація “Центр муніципального розвитку”. Також у реалізації проекту братиме участь комунальне підприємство “Готель “Славутич”, на балансі якого перебуває будівля.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.