“Цей борщ приготували вам полтавки – дбайливі, мужні, гарні господарки”

Полтавський батальйон небайдужих возитиме на передову нашим захисникам ще й корисні та поживні полтавські борщі. Услід за рівненськими, тернопільськими, львівськими, черкаськими, запорізькими господинями полтавки розпочали готувати сушені набори для швидкого приготування борщу. Ініціаторами цієї справи стали сестри – полтавки Ірина та Тетяна Волошко. Вони об’єднали унікальну команду “Польової кухні” й трудяться, щоб почастувати наших воїнів домашніми стравами.
Сушені картопля, капуста, буряк, морква, томатна паста та спеції – і чудовий борщовий набір готовий. Висушені овочі жінки щільно упаковують вакуумним пристроєм. “Ці борщові набори для того, щоб на передовій було швидше і простіше готувати страви, щоб було тепло від того, що полтавці не забувають своїх захисників і повсякчас про них турбуються, – розповідає Ірина Волошко. – Щоб вони знали, що потрібні нам, що ми їх чекаємо і сподіваємося, що всі вони повернуться додому живими і неушкодженими”.
До борщового набору господині додають рецепт приготування страви і запевняють: виконують цю роботу з великим ентузіазмом і любов’ю. “Ми вирішили, що наш борщ повинен бути зроблений по-особливому, із притаманним полтавцям душевним теплом, – продовжує волонтерка. – Тому пакуємо напівфабрикат із етикетками з такими написами: “Цей борщ приготували вам полтавки – дбайливі, мужні, гарні господарки. Він містить все – білки і вуглеводи, куштуйте, друзі, буде вам в нагоді. Тут вітаміни, мікроелементи – не знадобляться вам медикаменти. Бо чаклували добре біля нього. Бажаємо здоров’я і смачного”.
Волонтерки закликають небайдужих жінок і дівчат приєднатися до цієї справи, адже робочих рук їм вкрай не вистачає. “Насправді це досить трудомісткий процес. Тому, якщо у когось із полтавців є електричні сушарки і вони можуть узяти частину робіт на себе, або є овочі, якими вони можуть поділитися із нашими захисниками, ми будемо дуже раді їх бачити, не відмовимося від будь-якої допомоги”, – говорить Ірина Волошко.
Контакти “Польової кухні” можна знайти у соціальній мережі “Фейсбук” на сторінці Полтавського батальйону небайдужих.

Олена ІГНATEHKO
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.