Поразка ціною в перше місце

У  передостанньому турі групового турніру Ліги чемпіонів донецький “Шахтар” вдома (нагадаємо, що донецька команда приймає суперників на футбольній арені у Львові) провів матч з “Атлетиком” із іспанського міста Більбао.
Зустріч почалася за класичним сценарієм, коли “гірники” на правах господарів володіли ініціативою на старті першого тайму, але гості ближче до середини вирівняли гру. В другій половині господарі створили кілька небезпечних моментів, але Коста, Адріано і Тейшара не змогли реалізувати їх. Натомість гості свій шанс не втратили. Сан Хосе після подачі зі штрафного покарав оборону “Шахтаря” за грубу помилку – 0:1.
Після пропущеного м’яча Луческу кинув у бій Малоса, Бернарда та Фреда, втім забити “гірникам” все ж не судилося. На останніх хвилинах був епізод, в якому арбітр мав ставити пенальті у ворота іспанців, але навіть нічия у звітній зустрічі не змогла б врятувати “Шахтар” від другого місця. Лише перемога над “Атлетиком” зробила б заключний тур з “Порту” на виїзді інтригуючим протистоянням за першу сходинку таблиці. Але оскільки “Шахтар” програв, то остання гра матиме, найімовірніше, формальний характер. Звичайно, Луческу спробує здолати португальців, але це вже нічого не змінить. Адже зараз у лідера – “Порту” – 13 очок, а в донецького “Шахтаря”, який посідає другу сходинку, – 8.

Микола РОМАНЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.