Новинки автозаводу

XII  Міжнародна спеціалізована виставка “КомунТех-2014”, яка відбулася в Києві, стала своєрідним проривом для Кременчуцького автомобільного заводу. Підприємство вперше представило українським споживачам одразу три новинки. Як повідомили у прес-службі заводу, дві з них створені КрАЗом у партнерстві з компанією “Спецбудмаш” (місто Бровари Київської області) – українським виробником спецнадбудов. Це дорожник КрАЗ-5401К2 з повним комплектом піскорозкидального та поливомийного обладнання, а також комбінований дорожній автомобіль із солерозкидувальним і снігоприбиральним устаткуванням на базі самоскида КрАЗ-7511С4. До речі, усе це обладнання легко демонтується, тому в теплу пору року автомобіль може бути використаний для перевезення вантажів. Третя нова спецмашина – муніципальний автомобіль із вакуумним пилососом, розміщеним на новому універсальному шасі КрАЗ-5544Н2. Усі три машини мають сучасну комфортабельну безкапотну кабіну, що дає оптимальне співвідношення ціна–якість і має високі ергономічні показники робочого місця водія.
Такі комунальні новинки викликали непідробний інтерес у відвідувачів виставки, а саме: керівників міст,  комунальних підприємств, автодорів, а також механіків і водіїв. Серед гостей експозиції КрАЗу був і перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон. Генеральний директор КрАЗу Роман Черняк детально ознайомив його з вітчизняними новинками, їхніми технічними характеристиками, розповів про можливості компанії з виробництва комунальної та дорожньої техніки, плани. Насамперед наголосив, що підприємство готове у повному обсязі забезпечити дорожні та комунальні структури всіх регіонів України різною спецтехнікою, на вимогу замовника оснастити її необхідними комплектуючими та обладнанням, додати відповідні функції. Більше того, КрАЗ готовий виконати в країні імпортозаміщення ефективною вітчизняною технікою, яка не поступається, а за деякими параметрами перевершує закордонні аналоги.
Володимир Кістіон, у свою чергу, дав високу оцінку кременчуцьким машинобудівникам, підкресливши, що уряд взяв курс на підтримку національного виробника. Тим більше, що універсальні дорожні машини КрАЗу просто незамінні для підтримки порядку на українських дорогах.

Ніна БОНДАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.