У Полтаві з’явилася “Маленька Канада”

Так називають модерний сервісний цех ТОВ “Укрнафтагазсервіс”, який днями офіційно відкрили в обласному центрі. Він обслуговує високотехнологічне бурове обладнання канадської компанії Wenzel Downhole Tools Ltd для нафтогазового видобутку. Ця компанія – світовий лідер у галузі виробництва бурової техніки, займає понад третину ринку США і Канади. Для України, й Полтави зокрема, відкриття такої структури – подія знакова, адже цех унікальний за рівнем технологій і стандартів якості. Він – другий у Європі, інший такий функціонує в Німеччині.
– Створення центру сервісного обслуговування техніки Wenzel на Полтавщині – імпульс для активізації промисловості, створення нових робочих місць, наповнення місцевих бюджетів і підтримки соціальної сфери, – наголосив заступник голови обласної ради Володимир Микійчук.
За словами керуючого директора компанії “Укрнафтагазсервіс” Ігоря Вітрика, вітчизняна нафтогазова галузь активно розвивається, і вимоги до якості бурового обладнання постійно підвищуються. Кілька років тому на українському ринку сформувався стійкий і стабільно зростаючий попит на бурове обладнання найкращих світових виробників, у число яких входить Wenzel Downhole Tools Ltd.
Про причини вибору місця розташування центру й перспективи роботи Ігор Вітрик повідомив:
– Полтавщина була й залишається серед лідерів за запасами газу й нафти в Україні, водночас поруч розташовані багаті на ці вуглеводні Сумська й Харківська області. Тож сервісний центр вирішили відкрити саме тут, оскільки в Європі немає таких об’ємів буріння. Для порівняння: в Україні протягом року опрацьовують близько 120 свердловин, а в Європі – чотири – п’ять. Полтавський сервісний центр дозволяє значно скоротити час на транспортування й ремонт техніки. Якщо раніше профільні компанії витрачали два тижні, то тепер цей часовий проміжок скоротили до трьох діб. Допомагає вигідне географічне розташування Полтави: впродовж одного дня можемо доставити обладнання або спеціалістів фірми в будь-яку точку України. У січні 2014-го ми отримали перше замовлення. Особливо приємно, що воно надійшло від регіональної компанії, яка займається бурінням і капітальним ремонтом нафтових і газових свердловин, ТОВ “НВППТ “Зонд”. У вересні поточного року цех ввели в експлуатацію і протягом двох місяців успішно проводимо техобслуговування.
Відкриття підприємства такого рівня – важливий крок у сфері стратегічного партнерства між Україною та Канадою. З нагоди презентації сервісного цеху до Полтави завітав Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.
– Ваша держава зацікавлена розвивати власне газове господарство в центрально-східному регіоні, де зосереджені унікальні ресурси. Техніка, яку виробляє в канадському місті Едмонтон фірма Wenzel, може ефективно застосовуватися в Україні. Подібні кроки збільшать енергетичну незалежність держави та сприятимуть співпраці двох країн у нафтогазовій галузі. У планах – співробітництво і в інших напрямках. Співпрацюємо у медичній галузі, сільському господарстві. Триває розробка ряду бізнес-проектів. Канада у цей складний час підтримує Україну – ми надали загальну позику українському бюджету в сумі 200 мільйонів доларів, – наголосив Роман Ващук.
Він підкреслив, що Канада є давнім і надійним партнером України. Це партнерство розвиватиметься й міцнішатиме.

Анна ВАСЕЦЬКА
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.