Активні, креативні, талановиті

Студентське життя завжди насичене і цікаве. Спудеї – це особливий народ: уже не діти, але ще й не дорослі. Це той стан, коли відчуваєш здатність змінити світ, змінити хід історії. Про це свідчать і події кінця минулого, початку нинішнього року – незламний духом Євромайдан і Революція Гідності.
– Останнім часом студентство дуже змінилося. Я з певністю заявляю, що нині багато талановитих юнаків і дівчат стали більш активними, відповідальними, ініціативними. Наші студенти провели низку благодійних заходів, щоб допомогти військовим, які захищають Вітчизну на буремному Сході. Спільна робота, навчання, виступи – це все зближує й об’єднує в дружну студентську родину, – розповідає викладач ПНПУ імені В.Г. Короленка Тетяна Ніколашина.
Частенько студенти вирішують поєднувати здобуття освіти й роботу. Студент 5-го курсу ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка Маским Онищенко розповідає:
– Навчаюсь за фахом “Системи штучного інтелекту”. Трохи більше півтора року працюю в IT-конторі. Цей крок стимулювався бажанням вийти на якісний рівень як спеціаліста своєї галузі, отримати досвід і, звісно, мати кошти…
За бажанням студенти мають можливість працювати не лише в Україні, а й за кордоном. Так, чимало вітчизняних спудеїв, які навчаються на денній формі, беруть участь в американській літній програмі студентського обміну “Літня робота і подорожі” (“Summer Work and Travel”).
– Ідея проекту – надати змогу молоді з інших країн, зокрема й України, набути такого ж досвіду, який отримують студенти США, підробляючи впродовж навчання, та ознайомитися із культурними особливостями держави. Для цього потрібно знайти агенцію, котра співпрацює з американським спонсором за цією програмою. Після оформлення контракту та узгодження деталей молода людина оформлює візу та виїздить до Америки, – розповіла представник дипломатичної місії США в Україні Джейн Гірс під час зустрічі зі студентами полтавських вишів у центрі “Вікно в Америку” обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського. – Важлива умова виконання програми: студенти мають повернутися в Україну до початку навчального процесу.
Звісно, студентське життя не обмежується лише такими епізодами. Воно значно багатше й різноманітніше, як і молодість…
***
“Наша єдина студентська родина” – під такою назвою відбулися урочистості у ПД “Листопад”, присвячені Міжнародному дню студента. У святі взяли участь виші Полтави: національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, державна аграрна академія, національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, університет економіки і торгівлі, Українська медична стоматологічна академія.
Талановита молодь яскраво, неординарно презентувала свої університети, академії й ті соціальні проекти, які впроваджували протягом року. Також студентів було нагороджено у номінаціях: кращий спортсмен, науковець, громадський діяч, творча особистість. Під час заходу підбили підсумки благодійної акції “Тепло студентських сердець”, організованої відділом у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, обласним молодіжним центром обласної ради, ГО “Монтессорі – Центр реабілітації дітей-інвалідів дошкільного віку “Соняшник”.
– З початку листопада волонтери полтавських вишів зібрали понад 20 тисяч гривень для довгострокової реабілітації воїнів, які захищають нашу землю на буремному Сході. Кошти будуть передані двом родинам військових. Найкраще волонтерська служба попрацювала у ПНПУ імені В.Г. Короленка. Зараз студентство налаштоване дуже патріотично, – зазначила голова ГО “Монтессорі – Центр реабілітації дітей-інвалідів дошкільного віку “Соняшник” Тетяна Черненко.
На урочистостях, присвячених Міжнародному дню студента, панувала потужна дружня атмосфера. На сцені були найкращі творчі колективи Полтавщини, лунали чарівні українські пісні.

Оксана БІЛЕНЬКА
Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.