Творчі здобутки на Срібній Землі

Наприкінці жовтня в Ужгороді проходив І Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс національних культур і народної творчості “Яскрава країна” Закарпаття-2014”. Понад 700 учасників з усієї держави змагалися за першість у трьох мистецьких жанрах – вокальному, інструментальному та хореографічному. Дні, проведені на теренах Срібної Землі, так називають Закарпаття, подарували конкурсантам безліч щасливих емоцій і вражень. Барви лісів, цілющі джерела, чисте повітря, старовинні замки, а найголовніше – гостинні, закохані у свій край люди, назавжди залишаться в пам’яті учасників заходу.
Полтавщину в кількаденній феєрії талантів представили у вокальному жанрі улюблениці гадяцької публіки – вокальне тріо “Роксолана” – студентки IV курсу спеціалізації “Народне пісенне мистецтво” Гадяцького училища культури імені І.П.Котляревського Софія Анісімова, Людмила Кіяшко й Неоніла Лук’яненко, а в інструментальному напрямку честь нашого краю захищала студентка II курсу спеціалізації “Народне інструментальне мистецтво” Світозара Остиста. За рішенням представницького й вимогливого журі, вокальне тріо “Роксолана” (керівник – Наталія Горбачик) вибороло І місце у номінації “Народна пісня”, а Світозара Остиста (керівник – Алла Гоменко) посіла І місце в напрямку “Народна музика” й ІІІ –
у номінації “Народна пісня”.
Протягом кількох фестивальних днів учасники й гості дійства переконалися, яка велика, красива та яскрава наша Батьківщина. І ми власною працею, творчістю й любов’ю повинні її зберегти, пропагувати українське серед інших народів. Адже культура – це те, що живить душі й світи енергією для розвитку, пізнання, єднання. І нехай та наснага наповнює серця спокоєм, радістю, рівновагою, умиротворенням і дає сили жити й творити нові шедеври.

Наталія ГОРБАЧИК
Викладач-методист хорових дисциплін Гадяцького училища культури імені І.П.Котляревського

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.