Ми з вами, захисники України

Ми, учні професійно-технічного училища № 6 Кременчука, живемо і навчаємось у нелегкий для нашої країни час. Йде війна на Сході України, гинуть люди – мирні жителі Донбасу та військові.
Тисячі українських воїнів несуть нелегку службу в зоні АТО. І ми знаємо, як їм зараз нелегко. Серед них – випускники нашого навчального закладу: Руслан Косенко (випускник 2009 року), Артем Усик (випускник 2011 року), Іван Ялоза (випускник 2013 року) та практичний психолог училища Юрій Качур, який добровільно пішов захищати українську землю від терористів та російських найманців. Днями він відвідав училище, зустрівся із працівниками та учнями, а також розповів про ратні будні в зоні АТО та надзвичайний патріотизм наших захисників.
У свою чергу ми не можемо стояти осторонь потреб наших солдатів. Тому рада учнівського самоврядування училища виступила з пропозицією взяти шефство над бійцями. Учні та працівники училища організували збір допомоги для учасників АТО, і кожний бажаючий міг передати продукти, вкласти частинку своєї душі та тепло свого серця у побажання, написані на державному прапорі України. Цей прапор як найбільшу та найдорожчу цінність ми передали бійцям, щоб він кожного дня майорів жовто-блакитними кольорами над нашою українською землею в районі бойових дій.
Не менш зворушливим подарунком для солдатів стали і 30 виготовлених учнями жовто-блакитних оберегів із написами «Спасибі, захисник, за спокій!» За словами Юрія Качура, солдати їх бережуть і завжди носять із собою. На пам’ять про зустріч у нас також залишився  подарунок від військових. Як одну із священних реліквій Юрій Віталійович привіз із зони бойових дій прапор, який символізує мир, спокій та злагоду на всій території України.
Відтепер учні училища збирають та передають бійцям теплі речі, продукти харчування і найтепліші та найщиріші побажання героям. Допомога військовослужбовцям у зоні АТО продовжуватиметься і надалі.
На жаль, не всі матері й дружини дочекаються додому своїх синів та чоловіків, не всім дітлахам судилося зустріти з фронту своїх татусів. І це страшенний біль для кожного з нас.
Дорогі захисники Вітчизни, повертайтеся додому живими і здоровими. Ми вас усіх любимо, чекаємо і віримо, що ви зробите все можливе, аби ми, молоде покоління, жили в мирі, спокої та щасті.
Ми будемо пам’ятати усіх героїв, які загинули, захищаючи нашу країну від сепаратистів та російських агресорів.
Слава героям України!

Олена ЛІХАЧОВА,
учениця Кременчуцького ПТУ № 6, член ради учнівського самоврядування.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.