Затримали “на гарячому”

До Октябрського райвідділу УМВС України в Полтавській області звернулася бухгалтер-касир одного з приватних підприємств оптової торгівлі обласного центру і розповіла, що на робочому місці на неї напали невідомі чоловіки і забрали гроші, які вона приготувала для інкасації. Грабіжники, прихопивши близько 95 тисяч гривень і втікаючи з бази підприємства, ще й кинули на його території димові гранати, аби остаточно “замести” сліди. Але це був лише початок кримінального сюжету.
Зловмисники, намагаючись втекти, перелізли через найближчий паркан і навіть не здогадувалися, що потрапили на територію кінологічного центру УМВС області, де якраз проходили навчання особового складу з молодими, ще не навченими собаками.
Міліціонери-кінологи Сергій Кузьменко, Віктор Скирда та Сергій Пронь, побачивши сторонніх людей на закритій території Центру, спершу вирішили, що то місцеві безхатьки, повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області. Але потім правоохоронцям стало зрозуміло, що троє невідомих тікають. Вони були у масках.
Кінологи, незважаючи на те, що були без табельної зброї, намагалися затримати зловмисників, але ті, у свою чергу, почали відстрілюватися та кидати в бік міліціонерів димові гранати. Двоє правоохоронців отримали поранення гумовими кулями із пістолета “Корнет”. Та попри це кінологам таки вдалося наздогнати та затримати одного молодика. Пошуками двох його спільників наразі займаються оперативники, особи зловмисників встановлено.
Слідчим УМВС області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій із проникненням у приміщення). Зловмисники можуть отримати до 12 років позбавлення волі.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.