Переможемо ворога разом

Нещодавно група полтавських волонтерів всеукраїнського руху “Вільні люди” доставила бійцям армійської розвідки Збройних сил України необхідні речі. Й найголовніше – повну вантажівку з дровами для опалювання наметів та бліндажів. А також продукти харчування, медикаменти, теплі речі, зокрема півсотні флісових перчаток, хімічні грілки, питну воду, дитячі малюнки від учнів Полтавської гімназії №14.
Варто зазначити, що цьому підрозділу Збройних сил України полтавські волонтери адресно допомагають ще з літа. Зокрема за цей час із будматеріалів, доставлених полтавцями, військові змогли побудувати справжню лазню, де після тяжких боїв мають змогу, в прямому сенсі, відігрітися.
А вже за кілька днів на Донбас відправили чергову партію гуманітарної допомоги. Полтавські волонтери ГО “Вільні люди” та підприємці зібрали 20 тонн найнеобхідніших речей і повезли бійцям, які несуть службу на підступах до Донецького аеропорту, в Горлівці, інших районах Донеччини та Луганщини. Серед вантажу – 10 тонн пелетів, взуття, дрова, а ще – м’ясо, консерви, овочі та фрукти, питна вода.
“Ініціативу зі збору допомоги активно підтримують всі наші небайдужі земляки. Ми з’ясували, що саме необхідно на фронті та долучилися до збору. Пелети нам безкоштовно надало ТОВ “Полтава Сад”, картоплю передали з Козельщинського та Карлівського районів, овочі – з Сумщини. Волонтерки напекли пиріжків, фермери закололи трьох кабанчиків”, – розповів директор полтавського представництва ТОВ НВФ “Агросвіт” Володимр Пілат.
Підприємець зазначив, що дуже хотілося, аби ті, хто має великий бізнес, зараз активніше підтримували армію. Небайдужі люди допомагають хто чим може, однак відчувається, що допомоги стало менше.
Передачі в зону АТО волонтери возять двічі на тиждень протягом семи місяців. Довозять їх до штабу АТО. Далі доставку гуманітарної допомоги до місця призначення забезпечують самі військові. Активісти говорять, що незабаром чергову партію допомоги – засоби гігієни, овочі, консерви та консервацію, теплі речі – відправлятимуть бійцям у Маріуполь. Тож і закликають всіх небайдужих громадян здійснити пожертву для наших захисників. Необхідні речі можна принести на пункт прийому за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка 44, оф.17, магазин туристичного спорядження TopRope.com.ua (контактна особа: Олександр, тел. 066-340-26-92). Кошти можна пожертвувати на картку “ПриватБанку”: 4731 2171 0751 4364 (Омельченко О.В.).

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.