Наш край може бути надзвичайно привабливим для британських інвесторів

Таку думку висловив голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук під час зустрічі із заступником Глави Місії Посольства Великої Британії в Україні паном Мартіном Деєм, що відбулася нещодавно в Полтаві. Найбільш перспективними галузями для британсько-української співпраці, на думку голови ОДА, є промисловість й агропромислова галузь. “Полтавщина – унікальний край, оскільки тут присутній і потужний машинобудівний комплекс, і нафтогазодобування, й дуже добре розвивається аграрний сектор”, – наголосив під час зустрічі з британським дипломатом Віктор Бугайчук.
Пан Мартін Дей, який вперше відвідує Полтавську область, висловив надію, що Велика Британія, як друг України, зможе надати нашій державі, зокрема представникам бізнесу, дієву допомогу в адаптації до співпраці з Європейським Союзом. І першим, але не єдиним кроком на цьому шляху стане робота з представниками бізнесу Полтавщини в рамках регіонального Клубу реформ. Він зауважив: представники бізнесу повинні бути добре поінформованими про вимоги ЄС, про ті виклики, які можуть постати перед ними. “Необхідно бути максимально відвертими в цих питаннях”, – зазначив Мартін Дей.
У свою чергу Віктор Бугайчук повідомив британському дипломату, що Полтавська область має досвід залучення іноземних інвестицій та співпраці з країнами ЄС. Однак хотілося б цей досвід розширити. “Тривалий час наша промисловість була орієнтована на ринок Росії, який є не надто вибагливим до якості продукції та акуратності у фінансових стосунках. Нині торговельна війна, розв’язана РФ, примушує нас переорієнтовуватися в бік ЄС, і я переконаний, що ми швидко навчимося гідно конкурувати”, – підкреслив Віктор Бугайчук.
Обсяг накопичених прямих іноземних інвестицій в економіку Полтавщини складає більше 1 мільярда доларів США, додав виконуючий обов’язки директора департаменту економічного розвитку ОДА Дмитро Орлов. Протягом І півріччя нинішнього року в економіку області іноземними інвесторами вкладено 38,7 мільйона доларів США, причому 27 відсотків інвестицій надійшли з країн ЄС.
Виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко зауважив, що на Полтавщині тривалий час працює британська нафтодобувна компанія “PPC”. “Це дуже порядна компанія, до якої ми ніколи не мали жодних претензій”, – зауважив він.
На завершення зустрічі Віктор Бугайчук запевнив британського дипломата в тому, що готовий створити умови максимального сприяння для роботи потенційних інвесторів із Великої Британії і побажав успіху роботі Клубу реформ.

Юлія БИЛИНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.