Меморіальні дошки Ігорю Сердюку

Прапороносцю дев’ятої сотні самооборони Майдану Ігорю Сердюку 3 листопада виповнилося б 45 років. На жаль, не судилося. Родина, друзі та громадськість Кременчука зібралися цього дня без іменинника. 18 лютого під час кривавого протистояння у столиці його життя обірвала підступна куля снайпера, котрий цинічно стріляв у беззбройних людей. Щоб вшанувати Героя Небесної Сотні, у Кременчуці відкрили дві меморіальні дошки: одну – на будинку, де Ігор Сердюк мешкав із дружиною та донькою, другу – на будівлі школи № 18, де він навчався.
У заходах з цієї нагоди взяли участь представники міської влади, депутати різних рівнів, члени громадських організацій. Керуючий справами міськвиконкому Руслан Шаповалов подякував батькам Ігоря за те, що виховали сина справжнім патріотом України, який загинув задля щасливого майбутнього свого народу.
– Завдяки таким героям, яким був Ігор Сердюк, – наголосив він, – Україна обов’язково зміниться на краще. Саме на Майдані гартувалася Революція Гідності, й переважна більшість українців усвідомила те, що вони є єдиною нацією, а їхня Батьківщина – соборною, незалежною та вільною.
Ігор Сердюк був першим, кого втратив Кременчук, і, на жаль, не єдиним. Адже ще шестеро кременчуцьких хлопців загинули під час антитерористичної операції на Сході України, захищаючи Вітчизну. Для нас всі вони – герої. Ми завжди повинні пам’ятати їхній подвиг. Герої не вмирають – вони залишаться навічно в наших серцях.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.