Є 4 мільйони тонн полтавського зерна!

Шановні хлібороби Полтавщини!
Із радістю сприйняв звістку про вашу трудову перемогу – намолот понад 4 мільйони тонн зернових цьогорічного врожаю!
Від імені депутатського корпусу висловлюю щиру вдячність усім вам за невтомну працю, саможертовну та патріотичну відданість рідній землі. Пишаюся тим, що попри усі труднощі, Полтавський край був, є і залишиться щедрою житницею України.
Хвала трударям за запашний коровай на столі – символ мирного життя, достатку та благополуччя. Низький уклін творцям продовольчої безпеки, які піклуються про державу та її захисників.
Честь маю! Слава Україні!
Петро ВОРОНА,
голова обласної ради.
(79-та окрема аеромобільна бригада Сухопутних військ Збройних сил України).

Високими трудовими здобутками завершують аграрії Полтавщини цьогорічний комплекс осінньо-польових робіт. Хлібороби житниці світу – України, її духовного осердя – Полтавщини, незважаючи на соціально-економічні, політичні, фінансові та інші проблеми, продовжують збирати хліб для людей. Бо хороший урожай – то майбутня стабільність їхніх сімей, нашого краю і держави в цілому.
За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 5 листопада аграрії Полтавщини намолотили понад
4 (4040,6) мільйони тонн зерна. З них майже 2,6 мільйона – кукурудза, яку ще залишилося зібрати приблизно на 15 відсотках відведених площ.
Найбільший валовий збір зерна забезпечили хлібороби Гадяцького району – понад 250 тисяч тонн, більш як по 222 тисячі тонн намолотили аграрії Лохвицького та Миргородського районів, більше 200 – Машівського, близько 180 – Лубенського й Зіньківського, 160 тисяч тонн – Глобинського, Карлівського та Новосанжарського районів. Господарства ще 9 районів області зібрали понад 100 тисяч тонн збіжжя кожен.
Найвищої середньої урожайності зернових і зернобобових культур досягли аграрії Гадяцького району – 67,6 центнера з гектара, понад 60 центнерів на круг хлібів збирали в Зіньківському, Миргородському, Шишацькому, Лохвицькому, Чорнухинському районах. Стовідсотково завершили збирання зернових культур хлібороби Новосанжарського, Кобеляцького, Оржицького районів. Наближаються до завершення обмолоту й господарства Решетилівського, Хорольського, Чутівського, Кременчуцького, Козельщинського та Диканського районів. Нині на ланах області завершуються польові роботи.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.