Переможці зустрінуться у фіналі

Завершився напівфінал відкритого чемпіонату області з шашок-64 серед чоловіків та жінок. У турнірі змагалися 40 учасників із Полтавського, Кобеляцького, Диканського, Карлівського, Машівського, Решетилівського, Кременчуцького районів, Полтави, представники інших регіонів.
Першу сходинку зайняв майстер спорту з шашок Юрій Верещака з Полтави, другу – також полтавець Юсуб Рудяга, третю – 15-річний школяр із Донецька Семен Надуєв. За правилами, вісім кращих шашкістів матимуть змогу зійтися у фіналі чемпіонату. Це – Андрій Лебідь, Андрій Гридюшко, Ігор Дяченко, Георгій Горгола, Руслан Оріховський і вже названі переможці.
Серед жінок на першому місці – Наталія Одарченко з Полтави, “срібло” виборола полтавка Світлана Пересічанська, третій результат – в Антоніни Подробахи з Решетилівки. У вісімку фіналісток, крім зазначених призерок, увійшли Дарина Мосієнко з Розсошенців Полтавського району, Єлизавета Клименко, Любов Самохатько та Наталія Щегельська з обласного центру і Марина Мироненко з Максимівки Кременчуцького району.
Усі півфінальні тури були зіграні в Центральній бібліотеці Полтави, де часто проходять змагання з інтелектуальних видів спорту. Тут створені належні умови для гравців, бібліотекарі пропонують усім бажаючим літературу про стратегію і тактику цих ігор, влаштовують тематичні виставки книг.
Організували і провели напівфінал чемпіонату області з шашок-64 управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, обласний осередок Національної федерації шашок України і суддівська колегія. Головний суддя змагань – Раїса Оріховська.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.