Вчилися, щоб вчасно допомогти

У Кременчуці відбулися регіональні медико-волонтерські навчання з надання першої медичної допомоги пораненим при виникненні надзвичайних ситуацій (вибухи, завали будинків тощо). Організаторами акції виступили працівники станції екстреної медичної допомоги № 2 Кременчука під керівництвом обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Усього було задіяно майже 100 осіб із числа медичних працівників лікувальних закладів міста та представники підрозділу МНС. Було також задіяно 10 машин швидкої медичної допомоги. Уперше в подібному заході взяли участь волонтери. Усі учасники зібралися в Парку культури та відпочинку “Придніпровський” біля залишків будівлі колишнього кінотеатру “Дніпро”. За легендою навчань на цьому місці раніше стояв багатоповерховий житловий будинок, у якому в результаті руйнації виникла пожежа. Постраждали два десятки мешканців, їх роль виконували молоді люди – волонтери.
Першими почали діяти вогнеборці. На місці “надзвичайної події” працювали рятувальники, правоохоронці, медичні працівники, фахівці-піротехніки. Під опіку волонтерів передавали “постраждалих з легкими пораненнями”.
Як зазначив начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Мохначов, уперше на навчаннях задіяно волонтерів-рятувальників Червоного Хреста, а також громадян, котрі пройшли 12-годинні курси екстреної медичної допомоги в закладах охорони здоров’я області. Начальник Кременчуцького міського управління охорони здоров’я Максим Середа додав, що у місті вже розпочато роботу щодо створення реєстру волонтерів, котрих будуть залучати до спільної роботи з бригадами “швидкої допомоги” у разі виникнення масштабних аварій або інших надзвичайних ситуацій.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.