Поліг за Україну

Ми з великою шаною ставимося до тих, хто у цей час не зрікся виконання військового обов’язку і під кулями та снарядами на Сході України боронить нашу незалежність. Ми скорботно схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто не повернувся додому з тією омріяною перемогою, на яку так усі чекаємо й сподіваємося. Для кожної родини, та де там – для кожного міста чи села, для всього нашого краю отримувати звістки про загибель наших земляків на буремному Сході – то чи не найбільша трагедія. Для Лубенського району – це вже третя втрата у нав’язаній нам війні. 25 жовтня мешканці надсулянського краю прощалися із героєм, який поліг, захищаючи рідну землю.

РОМАН КРУТЬКО із села Вовчик загинув 22 жовтня внаслідок тяжкого поранення, потрапивши під обстріл терористів та російських найманців поблизу сіл Гнутове і Піщевик на Донеччині. Чи варто вкотре говорити, що в зоні АТО наразі оголошене тимчасове перемир’я…
Останні два місяці, відколи під час третьої хвилі мобілізації він пішов на службу в Збройні сили України, – це боротьба за вільну Україну, про яку мріяло і за яку, на жаль, полягло багато українців, яку ми з вами зобов’язані відстояти і розбудувати в ім’я світлої пам’яті наших героїв. Серед них – і наш земляк Роман Крутько. Це його заповіт нам. Тепер він молитиметься за українську долю на небесах, йшлося під час траурної церемонії поховання Героя.
Його життя обірвалося зовсім рано. Лише 12 вересня, вже у зоні АТО, він відзначив свій 38-й день народження. Роман був доброю, порядною людиною, цінував і шанував своїх друзів. Тож зрозуміло, що так багато людей зібралося разом, щоб провести в останню путь патріота України та підтримати рідних. Адже тепер осиротіла ще одна українська родина – у Романа Крутька самотніми залишилися дружина та дві доньки, яким чотирнадцять і чотири роки.
“Сьогодні нас об’єднало спільне горе – ми проводжаємо в останню путь нашого земляка, який героїчно загинув за мир на нашій рідній землі. Важко словами передати біль, адже ми втратили справжнього патріота, – говорив під час траурного мітингу голова Лубенської райдержадміністрації Роман Сидоренко. – Нинішній рік показав усьому світові, що українська нація є, вона єдина і могутня. І такі герої сучасності, як Роман Крутько, це доводять. Пам’ять про нього залишиться назавжди у наших серцях”.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.