“Знов воскресла Україна, змогла піднятися з колін”

28 жовтня 1944 року вся територія України була визволена від фашистських загарбників. Люди здобули право жити під мирним небом і будувати своє майбутнє без війни. Україна заплатила за це більш ніж 8 мільйонів життів.
Із нагоди 70-ліття визволення України, цієї вікопомної події, котра стала відправною точкою розвитку нашої держави й важливим етапом у здобутті незалежності, до підніжжя меморіального комплексу Солдатської слави в Полтаві було покладено вінки, квіти й гірлянди, пам’ять загиблих вшановано хвилиною мовчання.
DSC_01031 (34)-2– Велика Вітчизняна війна – це подвійна трагедія для України, адже, подолавши один тоталітарний режим – фашистський, наша країна залишилася під ярмом іншого – сталінсько-більшовицького. Але це не применшує значення визволення України від “коричневої чуми”. Сімдесят років тому наша земля звільнилася від цієї смертельної загрози й розпочала рух до справжньої незалежності, яку здобула у 1991 році. Нині зі зброєю в руках українські воїни змушені відстоювати соборність і незалежність України на Сході держави, – наголосив голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук.
У заході також взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, міський голова Полтави Олександр Мамай, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники громадськості, молодь.
Серед тих, хто прийшов вклонитися пам’яті творців Великої Перемоги до меморіалу Солдатської слави, була і секретар організації інвалідів Великої Вітчизняної війни і вдів інвалідів війни Київського району Полтави Світлана Моргуновська. Для неї день визволення України – свято особливе, адже її батько був учасником бойових дій у роки Великої Вітчизняної.
– Річниця визволення України від фашистів – це справді свято зі сльозами на очах. Перш за все тому, що заплатили за це неймовірно високу ціну. Ми намагаємося донести до молодих правду про війну, про жертву, покладену на вівтар свободи рідної землі, – поділилася роздумами Світлана Моргуновська.
***
ЗАХОДИ з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників відбулися в усіх містах і районах Полтавщини.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.